MUP: Neki vozači već u 10 pre podne imaju preko 2,5 promila...

MUP: Neki vozači već u 10 pre podne imaju preko 2,5 promila alkohola u krvi

Foto: Pixabay // ilustracija

Upravo završena jednonedeljna akcija MUP-a govori da na našim putevima svakog dana policija otkrije 90 vozača koji voze pod dejstvom alkohola. Neki već u 10 pre podne imaju preko 2,5 promila alkohola u krvi.

Idu praznici, pa stručnjaci upozoravaju da alkohol i vožnja ne idu zajedno. Možda niste ni svesni kada napravite udes u alkoholisanom stanju koliko to može da vas košta.

“Imajte na umu da je svaka saobraćajna nesreća izazvana pod dejstvom alkohola umišljajno krivično delo, ukoliko je neko povređen ili je smrtno stradao i imajte u vidu da osiguranje kada isplati štetu, svu štetu potražuje od onoga koji je vozio pod djestvom alkohola”, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Ako vozite, a popijete malo više od dozvoljene granice, neće biti tolerancije za vreme praznika, kažu u MUP-u.

“Alkohol i volan ne idu zajedno, mnogo je jeftinije uzeti taksi, prenoćiti negde, mnogo je jeftinije mnogo toga od običnih novčanih kazni za vožnju pod dejtsvom alkohola”, kaže Okanović.

U prvih 11 meseci iz saobraćaja je isključeno više od 50.000 pijanih vozača. To je 15 odsto više nego prošle godine. Trista pedeset vozača uhvaćeno je da vozi pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

KOMENTARIŠI