MUP o ubistvu Danke Ilić: Dvojica muškaraca iz Bora priznala zločin

MUP o ubistvu Danke Ilić: Dvojica muškaraca iz Bora priznala zločin

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili su S.J. (50) i D.D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić, saopštio je danas MUP.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom. Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će blagovremeno obavestiti javnost, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je pre desaet dana. Od tada se za njom intenzivno tragalo. Po prvi put u Srbiji je pokrenut sistem Pronađi me.

U potrazi je pored policije učestvovala Žandarmerija, helikopterska jedinica, pripadnici Gorske službe spasavanja.

Nada da će devojčica biti pronađena živa pojavila se pre nekoliko dana kada je jedan srpski državljanin snimio video na stanici u Beču na kojem se moglo videti devojčica koja podseća na Danku u pratnji dve Rumunke.

Međutim, jutros je bečka policija saopštila da je razjašnjen identitet osoba sa snimaka, koje je u Beču napravio državljanin Srbije, i da je sa njima uspostavljen kontakt.

“Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim slikama i nestale devojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti”, navodi se u saopštenju bečke policije.

KOMENTARIŠI