Foto: MUP

MUP je objavio fotografiju U. B. osumnjičenog za masovno ubistvo nakon hapšenja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nakon opsežne potrage uhapsili su U. B. (2002) u naselju Grošnica, u okolini Kragujevca.

On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14.

Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

MAJICA MONSTRUMA – Generation of 88

88 je numerički kod bele rase za „Hajl Hitler“. H je osmo slovo abecede, dakle 88 = HH = Hajl Hitler. Jedan od najčešćih simbola bele rase, 88, koristi se u čitavom pokretu bele suprematike, a ne samo u neonacistima. Može se naći kao tetovaža ili grafički simbol; kao deo naziva grupe, publikacije ili veb stranice; ili kao deo ekranskog imena ili adrese e-pošte. Ponekad se čak koristi kao pozdrav ili odjava (naročito u porukama na veb stranicama društvenih mreža).

Broj se često kombinuje sa još jednim numeričkim kodom bele rase, 14 (skraćenica za tzv. slogan „ 14 reči “: „Moramo da obezbedimo postojanje našeg naroda i budućnost bele dece“) u obliku 1488, 14 /88, 14-88 ili 8814.

Treba napomenuti da se 88 može naći u neekstremističkim kontekstima. Radio-operateri šunke koriste taj broj za označavanje „zagrljaja“ ili „zagrljaja i poljupca“. Takođe, veliki broj vozača NASCAR-a, uključujući nekoliko veoma poznatih, koristili su broj 88, što je rezultiralo raznim automobilskim nalepnicama i drugim oblicima robe sa tim brojem.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI