MUP objavio sliku monstruma koji je počinio zločin

MUP objavio sliku monstruma koji je počinio zločin

MUP je objavio fotografiju U. B. osumnjičenog za masovno ubistvo nakon hapšenja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nakon opsežne potrage uhapsili su U. B. (2002) u naselju Grošnica, u okolini Kragujevca.

On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14.

Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

MAJICA MONSTRUMA – Generation of 88

88 je numerički kod bele rase za „Hajl Hitler“. H je osmo slovo abecede, dakle 88 = HH = Hajl Hitler. Jedan od najčešćih simbola bele rase, 88, koristi se u čitavom pokretu bele suprematike, a ne samo u neonacistima. Može se naći kao tetovaža ili grafički simbol; kao deo naziva grupe, publikacije ili veb stranice; ili kao deo ekranskog imena ili adrese e-pošte. Ponekad se čak koristi kao pozdrav ili odjava (naročito u porukama na veb stranicama društvenih mreža).

Broj se često kombinuje sa još jednim numeričkim kodom bele rase, 14 (skraćenica za tzv. slogan „ 14 reči “: „Moramo da obezbedimo postojanje našeg naroda i budućnost bele dece“) u obliku 1488, 14 /88, 14-88 ili 8814.

Treba napomenuti da se 88 može naći u neekstremističkim kontekstima. Radio-operateri šunke koriste taj broj za označavanje „zagrljaja“ ili „zagrljaja i poljupca“. Takođe, veliki broj vozača NASCAR-a, uključujući nekoliko veoma poznatih, koristili su broj 88, što je rezultiralo raznim automobilskim nalepnicama i drugim oblicima robe sa tim brojem.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI