MUP posle nevremena reagovao i u Požarevcu i Golupcu

MUP posle nevremena reagovao i u Požarevcu i Golupcu

Foto: Urban City // B.P.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije od juče su, usled obilnih padavina, intervenisali na 50 lokacija u Beogradu, ali i u Sremskom, Braničevskom, Borskom, Južnobanatskom, Južnobačkom, Mačvanskom i Podunavskom okrugu.

Tokom noći je najviše intervencija bilo na teritoriji Beograda, gde je na 28 lokacija intervenisalo skoro 100 vatrogasaca sa 33 vozila i pumpom. U 15 intervencija pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na uklanjanju stabala, kao i u 6 požara izazvanih gromom, dok su, između ostalog, u tri intervencije bili angažovani na uklanjanju limenog krova i izvlačenju potopljenog vozila.

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u gašenju 11 požara izazvanih udarom groma u Rumi, Koceljevi, Smederevu i Beogradu, kao i na uklanjanju stabala na 23 lokacije u Beočinu, Pančevu, Alibunaru, Požarevcu, Golupcu i Beogradu.

Vatrogasci-spasioci su u Beočinu iz automobila na koji je usled nevremena palo drvo, evakuisali jednu osobu koja tom prilikom nije povređena, a pomagali su i stanovništvu u crpljenju vode na devet lokacija u Bačkoj Palanci, Staroj Pazovi, Smederevu i Beogradu.

Na svim intervencijama do sada, ukupno je bilo angažovano 154 vatrogasca-spasioca sa 54 vozila i 9 pumpi.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su i dalje na terenu i intenzivno rade na saniranju posledica nevremena.

KOMENTARIŠI