Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike večerašnjeg protesta u Beogradu, kao i organizatore ovog skupa ispred liste „Srbija protiv nasilja“ da poštuju zakone Republike Srbije, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda kao i ostale štićene objekte.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaće javni red i mir i bezbednost svih građana kao i njihove i imovine Republike Srbije.

„Napominjemo da je nasilni upad u štićeni objekat podleže krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša da nasilno upadne u institucije biće procesuirani u skladu sa zakonom.

Podsećamo da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova 16. decembra, na sastanku sa predstavnicima liste „Srbija protiv nasilja“ upozorili da imaju saznanja da su planirani organizovani skupovi kao i nasilni upadi u institucije, a predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ garantovali su da do takvih incidenata neće doći,“ piše u saopštenju.

KOMENTARIŠI