Ministar unutranjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da, uprkos “pritiscima velikih sila Zapada”, zabrana održavanja šetnje u organizaciji Evroprajda 2022 ostaje na snazi.

“Zbog različitih laži, podmetanja i pokušaja da se unizi Republika Srbija, njen pravni sistem i njene institucije, želim da saopštim građanima Srbije da niko, a najmanje Ministarstvo unutrašnjih poslova, nije popustilo pred pritiscima velikih sila Zapada, navodi se u pisanoj izjavi MUP-a koje potpisuje resorni ministar Aleksandar Vulin.

Naveo je da zabrana održavanja šetnje u organizaciji “Evroprajda 2022” ostaje na snazi.

Vulin je, kako se naglašava, odgovorio na pritiske predstavnika određenih zapadnih zemalja da se šetnja u okviru “Evroprajda 2022” u Beogradu, ipak, održi, uprkos rešenju koje je doneo MUP.

Koordinator Evroprajda Goran Miletić naveo je da je poslat zahtev MUP-u da se za 17 sati odobri protestna šetnja na trasi od Skupštine Srbije do Ustavnog suda i potom do stadiona Tašmajdan, gde će biti održan koncert.

Organizatori Evroprajda predali su Vladi Srbije peticiju sa 27.000 potpisa u kojoj traže od predsednika i premijerke da omoguće održavanje te manifestacije onako kako je planirano.

KOMENTARIŠI