Muzička fontana na SLAVIJI?! Radovi u balonu?!

Muzička fontana na SLAVIJI?! Radovi u balonu?!

Grad Beograd i Kompanija "PMC inženjering" potpisali ugovor o gradnji fontane na Slaviji. Rok za završetak posla je 155 dana, a saobraćaj bi trebalo da se odvija bez zastoja.

Grad Beograd i kompanija “PMC inženjering” u četvrtak su potpisali ugovor o izgradnji fontane na Trgu Slavija. Posao je vredan 254 miliona dinara, a izvođač radova se obavezao da će za 155 dana završiti moderni vodoskok. Radovi bi trebalo da počnu u naredne dve nedelje.

– To će biti najveća fontana u Beogradu, s prečnikom od 32 metra, dok će vodoskoci ići i do 16 metara – priča gradski menadžer Goran Vesić. – Ovo će biti i muzička fontana sa dodatnim softverima za animaciju slika, kao i regulisanje vodoskoka prilikom jakog vetra.

Prema Vesićevim rečima, nova muzička fontana neće biti u funkciji tokom zimskih meseci, s tim da će u tom prostoru biti postavljane novogodišnje jelke i slični ukrasi.

Vremenski uslovi neće ometati neimare prilikom izvođenja građevinskih radova. Na ostrvu oko kružnog toka biće postavljen balon, biće ugrađeni kaloriferi pa će majstori imati dobre uslove za rad i kada spoljna temperatura bude ispod nule.

– Radovi na izgradnji će se obavljati tokom cele zime i oni neće ometati redovan saobraćaj. Paralelno sa izgradnjom fontane na Slaviji biće raspisan i tender za rekonstrukciju saobraćajnice oko samog Trga Slavija, Bulevara oslobođenja i Ruzveltove ulice – najavio je prvi operativac prestonice.

Direktor “PMC inženjeringa” Nikola Vukanić zahvalio je gradu Beogradu na ukazanom poverenju i istakao da je njegova kompanija spremna da ovaj zahtevan posao uradi profesionalno i u zadatim rokovima.

TUCOVIĆ U ALEJU VELIKANA

SPOMENIK i posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića biće izmešteni sa Slavije. Posmrtni ostaci biće premešteni u Aleju velikana na Novom groblju, a bista će biti reparirana i, po završetku obnove Trga Slavije, postavljena na prostoru između ulica Kralja Milana, Kralja Milutina i Nemanjine, blizu Narodne banke Srbije.

KOMENTARIŠI