Na Hellas Rally u Grčkoj Srbiju predstavljao Miloš Dišković iz SMU “Vatreni”

Na Hellas Rally u Grčkoj Srbiju predstavljao Miloš Dišković iz SMU “Vatreni”

Foto: Pixabay / ilustracija

Uspešno je završen najveći evropski rally raid Hellas Rally koji je održan u periodu od 27.05 – 02.06.2024 god u Grčkoj.

Srbiju su ove godine predstvaljali Miloš Dišković iz SMU ’’Vatreni’’ i Stefan Dimić uz podršku Yamahe Barel Srbija i EKO Srbija obzirom da su oba takmičara učestvovali na istim motorima Yamaha Tenere 700.

Preko 260 učesnika ove prestižne evropske trke su imali priliku da se takmiče 7 dana u 1850km planinskih i makadamskih puteva u Grčkoj. Ove godine bivoac (kamp svih učesnika) je bio smešten u primorskom gradu Itea dok je marathon stage između 4-tog i 5-og dana bio smešten u planinskom gradu Karpenissi na preko 1000 m.n.v.

Prvog dana ove trke otvorena je deonica od oko 100km specijalnog ispita sa zahtevnom navigacijom u poslednjoj polovini. To je bilo samo zagrevanje za sve takmičare da se pripreme za duže deonice koje su odmah usledile od drugog i trećeg dana od po 280km gde su takmičari morali da se pripreme za najteži deo koji je tek sledio – Marathon stage. Za one koji ne znaju, Marathon stage su vezni dani (četvrti i peti dan) kada svi takmičari moraju da se služe samo alatom koji su uspeli da spakuju ili ponesu sa sobom bez pomoći servisnih timova. Tog četvrtog dana ih je čeklao preko 300km, a u drugom delu dana je krenuo jak pljusak zbog kojeg je organizator morao u jednom trenutku da prekine trku i da se pomogne učesnicima koji su ostali zaglavljeni u bespuću planinskih blatnjavih puteva koji su se pretvorili u bukvalno planiske vodopade. Zbog navedenih vremenskih nepogoda 5-ti dan je malo korigovan i smanjen za nekih 50-ak kilometara kako bi se učesnici nešto ranije vratili u bivoac i pripremili za najteži i najduži 6-ti dan. Stage 6 je deonica od gotovo 400km uglavnom kamenitih i izrazito prašnjavih puteva i tog dana su učesnici proveli preko 10-11h na motorima odn svojim vozilima dok nisu dosegli cilj. Poslednjeg dana ove trke bio je planiran kraći deo specijalnog ispita od nešto preko 100km i uglavnom je protekao uz siguran tempo svih učesnika kako bi uspešno završili ovu izrazito zahtevnu trku.

Takmičar koji je najbrže uspeo da odveze celu trku je Toni Mulec iz Slovenije na motoru Husquarna FE450 sa ukupnim vremenom od 23h i 24min. Toni je do sada više puta učestvovao na najzahtevnijoj trci na svetu Dakar gde je ostvario zapažene rezultate. Što se naših takmičara tiče Stefan Dimić je doživeo pad na kraju drugog dana i bio je primoran da napusti dalje učešće na Hellas-u dok je Miloš Dišković iz SMU “Vatreni” uspeo da završi trku.

KOMENTARIŠI