Na, po mnogima, najprestižnijem globalnom plesnom podijumu, u rovu čuvene Exitove mts Dance Arene, krenula je izgradnja moćne Life Stream bine čiji će originalan izgled i tehnička superiornost dati dodatnu dimenziju projektu koji će od 3. do 6. septembra pratiti publika širom planete.

Po prvi i poslednji put kompletna lokacija Arene biće drugačije konfigurisana, uključujući i premeštanje bine na brdo preko puta njene uobičajene lokacije, te korišćenje specijalnog, revolucionarnog stealth LED ekrana koji do sada nije viđen na ovim prostorima. Moćna audio i vizuelna produkcija posebno je prilagođena i dizajnirana za Life Stream, a samo će rasveta koristiti više od 300 uređaja najnovije generacije. Više od 500 kubika bine, tim od 50 ljudi pripremaće 10 dana kako bi početkom sledeće nedelje bila spremna prvo za audio i video probe tehnike, a onda i za same izvođače. Produkciju Life Stream-a potpisuje Sky Music, najveća rental kompanija na Balkanu.

Na Petrovaradinsku tvrđavu od 3. do 6. septembra stiže Life Stream projekat koji EXIT realizuje u saradnji sa Svetskim programom za hranu Ujedinjenih nacija, najvećom humanitarnom organizacijom na svetu. U četiri večeri će za publiku širom sveta nastupiti globalne i regionalne muzičke zvezde od kojih će većina lično doći na novosadsku tvrđavu, dok će se manji deo pojaviti virtuelno putem specijalnog ekrana.

Spisak onih koji svoje setove donose uživo za DJ pult Life Stream-a predvode techno kraljica Charlotte de Witte, rezident kultnog Berghaina, Ben Klock, i jedan nauticajnijih protagonista savremenog elektronskog zvuka, Marcel Dettmann, dok će virtuelno  nastupiti kralj elektronske muzike Carl Cox, Gremi dobitnik i višestruki osvajač titule za najboljeg svetskog DJ-a, Paul Van Dyk i jedna od najvećih DJ zvezda današnjice, Nina Kraviz. U Novi Sad stižu DJ Tennis i Satori live, superpopularni hitmakeri Ofenbach, Burak Yeter Mahmut Orhan, te mlada zvezda u strelovitom usponu Ece Ekren! Posebno mesto u programu i na bini mts Dance Arene činiće izuzetna postava regionalnih elektronskih velemajstora među kojima su Marko Nastić, Lag, Ilija Djokovic, Coeus, Space Motion After Affair u specijalnom back 2 back setu sa Kristijanom MolnaromLife Stream moći se se pratiti u online prenosu putem zvaničnog sajta i Facebook stranice EXIT festivala.

KOMENTARIŠI