Na Srebrnom jezeru održano Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021

Na Srebrnom jezeru održano Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021

Foto: Urban City // B.P.

Po drugi put, opština Veliko Gradište bila je, u subotu 29. maja, domaćin i pokrovitelj popularne trke pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021 – olimpijska distanca, u organizaciji triatlon kluba 11TRI iz Beograda.

Trka je održana na prelepoj stazi kraj Srebrnog jezera, na dva i po kilometra od Velikog Gradišta, poznatoj destinaciji za relaksaciju i ribolov, a više od decenije i omiljeno mesto turista iz svih krajeva Srbije i regiona.

Ovogodišnji olimpijci u muškoj kategoriji su zlatni Milan Tomin sa, kako je rečeno “nerealnim“ vremenom 1.54,47 sat, srebrni Petar Ivačković i bronzani Bojan Đurić. Medalje im je uručio predsednik opštine Dragan Milić. Oni su, ujedno, i apsolutni pobednici i opština im je dodelila i specijalne nagrade dok je organizator obezbedio i novčane.

Najboljim takmičarkama u ženskoj kategoriji, Ivi Đukić sa osvojenim prvim mestom, Anji Davidović sa drugim i Aneti Dekadija sa trećim mestom, čestitao je i okitio medaljama zamenik predsednika Slađan Marković.

Predsednik Sportskog Saveza Dušan Banović nagrade je uručio pobednicima u sprintu, a srpsku himnu pred početak takmičenja izvele su učenice Odeljenja Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ u Velikom Gradištu.

Kao odlična prilika za promociju države kao turističke i sportske destinacije, ova trka nije samo zabava već i promocija zdravog stila života za celu porodicu, a u ovogodišnjoj trci takmičilo se preko 170 učesnika.

Podršku manifestaciji pružili su Sportski savez opštine Veliko Gradište, Ministarstvo omladine i sporta i Srpska triatlon unija.

KOMENTARIŠI