Na Zlatiboru se trenutno odmara oko 15.000 mahom domaćih turusta, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibora Vladimir Živanović.

Živanović je istakao da se broj gostiju iz dana u dan povećava, i izrazio je očekivanje da će tokom avgusta na Zlatiboru biti najmanje 20.000 gostiju dnevno.

“Kapaciteti Zlatibora su oko 30.000 ležajava i mi se nadamo da će popunjenost biti oko 80 odsto”, ocenio je Živanović i dodao da ovog leta na toj planini nema stranih turista.

On je naglasio da se na Zlatiboru preduzimaju sve propisane preventivne mere kako bi se sprečilo širenje epidemije koronavirusa.

“Kompletna turistička privreda Zlatibora i lokalna samouprava Čajetine vode maksimalno računa o bezbednosti turista. Zlatibor važi za bezbednu destinaciju i do sada, osim par sporadičnih slučajeva, nije bilo infekcije među turistima”, rekao je Živanović.

Direktor TOZ je naveo da su hoteli smanjili svoje kapacitete kako bi se izbegla gužva u njihovim objektima.

“U restoranima i kafićima je obavezno poštovanje socijalne distance, svakodnevno se dezinfekuju ulice, parkovi i javne ustanove, i obezbeđena je dovoljna količina zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava”, objasnio je Živanović.

On je naglasio da su otkazane sve manifestacije i koncerti, tako da je opasnost od zaraze svedena na minimum.

Prema njegovim rečima, na bazičnim pripremama se nalazi i veliki broj sportskih ekipa.

“Zbog kasnijeg završetka prvenstva, ovde su na pripremama i fudbaleri Partizana, Čukaričkog, Javora, Borca iz Banjaluke… Zanimljivo je i da su popunjeni svi kapaciteti u domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom”, rekao je Živanović.

KOMENTARIŠI