Foto: Urban City / B.P.

Gradsko veće Grada Požarevca poziva sve građane, udruženja, stručnu javnost i druge zainteresovane subjekte da se upoznaju sa tekstom nacrta Plana javnih investicija za 2021. godinu (kao delu budžeta Grada Požarevca za 2021. godinu) i da daju predloge, sugestije i komentare.

Javna rasprava o Planu održaće se u periodu od 9. decembra 2020. godine do 15. decembra 2020. godine.

Predlozi, sugestije, inicijative i komentari dostavljaju se Gradskom veću Grada Požarevca, putem elektronske pošte na adresu: uprava@pozarevac.rs ili poštom na adresu: Gradska uprava Grada Požarevca, ul. Drinska br. 2, Požarevac, za naznakom: ,,Za javnu raspravu o Planu investicija za 2021. godinu“.

Po okončanju javne rasprave, Gradsko veće Grada Požarevca će analizirati sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i na osnovu toga sačiniti Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi i u roku od 10 dana od dana okončanja javne rasprave isti objaviti na internet stranici Grada Požarevca.

Među investicijama za 2021. godinu nalaze se broja asfaltiranja i rekonstrukcije ulica, a posebno izdvajamo prvu fazu sanacije Ratarske ulice u MZ “Burjan” koja vapi za rekonstrukcijom. Planirana je između ostalih investicija i sanacija trotoara u delu ulice Lole Ribara, desna strana (od ulice Sinđelićeve do ulice Jug Bogdanove) u MZ “Ćeba”.

U Požarevcu su tokom 2020. godine uređena blokovska parkiranja, a taj trend nastaviće se i u sledećoj godini uređenjem i najzahtevnijeg bloka “Đura”.

Na više objekata PU “Ljubica Vrebalov” biće rekonstruisana fasada. Grad Požarevac bi takođe sledeće godine mogao da dobije i kompletan video nadzor, a za te namene izdvojena su sredstva za opremu od nešto više od 23 miliona dinara.

Kompletan plan javnih investicija pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI