Lončar: Donosimo nove mere, moramo da zaštitimo zdravstveni sistem

Lončar: Donosimo nove mere, moramo da zaštitimo zdravstveni sistem

ZLATIBOR LONČAR, Foto: B.P.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se radi na merama koje će biti uvedene za osobe koje dolaze iz inostranstva tokom praznika i istakao da će biti usvojene one mere da se zaštititi zdravstveni sistem.

– Radimo na tome šta ćemo sa merama za ljude koji zele da dođu. Mi smo svesni da ljudi ne dolaze ovde da bi sedeli kod kuće, jer i tamo gde žive su najstrože mere. Donećemo odluku da zaštitimo naš zdravstveni sistem, jer on to ne bi mogao da izdrži – rekao je Lončar za RTS.

Lončar je rekao i da nije za organizovanje proslava Nove godine.

Istakao je, takođe, da se mora naći rešenje za skijališta da rade trećinom kapaciteta.

– Bezbedno je kad skijate na stazi, ali moramo da nađemo rešenja za hotele, da se tu poštuju mere – rekao je Lončar.

On je naveo da niko “nije ćorav” i da je jasno da gazde pojedinih kafića otvaraju lokale za svoju ekipu i na taj način “varaju sami sebe”.

Lončar je naveo da mere daju rezultate, ali da nije realno da ih daju tako brzo i da će rezultati biti bolji ako se mere budu primenjivale.

Govoreći o neujednačenim stavovima medicinskog i političkog dela Kriznog štaba, Lončar je kazao da lekari stvari sagledavaju iz jednog ugla, ali i da postoji tačka gledišta prema kojoj treba zaraditi novac kojim se kupuju lekovi i medicinska oprema i kojim se povećavaju plate.

– Pogledajte koliko je bilo zemalja sa zatvaranjem, da im je propala ekonomija, a da nisu dobile nekakav validan rezultat. Ono što je nama neophodno je jedinstvo. Strpite se da pobedimo koronu – rekao je Lončar.

On je naveo da će mala količina vakcina stići do kraja godine jer ih nema dovoljno, a da će ih dovoljno biti tek na jesen sledeće godine, kada ćemo moći da odahnemo.

– Do tada moramo da budemo disciplinovani, do leta nam sledi borba – kazao je Lončar.

KOMENTARIŠI