Nadoknada časova u školama u drugom polugodištu

Nadoknada časova u školama u drugom polugodištu

Očekujem da će se u školama što duže primenjivati neposredna nastava, kao i da će više visokoškolskih ustanova preći na takav model.

Ovako je prvo polugodište u školama i na univerzitetima sumirao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. On je, govoreći o planovima Ministarstva za ovu godinu, rekao da će dva glavna zadatka biti – dalja digitalizacija obrazovnog sistema i investicije.

Kada je reč o digitalizaciji, nastaviće se sa opremanjem digitalnih učionica, a nastavnicima će biti podeljeno 18.500 računara.

Prvo polugodište privedeno je kraju bez velikih turbulencija. Jedino “iskakanje” iz uobičajenog nastavnog procesa u prvom polugodištu bio je neplanirani jesenji raspust u novembru za vreme državnog praznika Dana primirja koji je umesto dva trajao pet dana.

Časove koji su tada izgubljeni đaci će nadoknaditi u drugom polugodištu. Prema uputstvu Ministarstva prosvete, svaka škola ima autonomiju u kreiranju plana nadoknade, a propušteni časovi mogu da budu nadoknađeni na dva načina – radnim subotama u kombinaciji sa dodatnim časovima tokom radnih dana ili produženjem časova za 15 minuta.

KOMENTARIŠI