Svi smo mi nečiji heroji, a oni koji su ostavili baš poseban utisak svojim rečima ili delima tokom vandrednog stanja, tu titulu su dobili zvanično na konkursu „Oni su heroji“ koja je organizovala Delegacija Evropske Unije u Srbiji.

Na konkursu je bilo prijavljeno preko 100 kandidata iz čitave Srbije koji su svojim delima uticali da se cela situacija sa koronom virusom utiče podnošljivijom, a samo njih 15 su dobili mogućnost da im se zahvali ambasador i šef Delegacije Evropske unije gospodin Semi Fabrici kao i partner ovog konkursa direktor AirSerbia gospodin Dankan Nejsmit koji su ima odali veliku počast i omogućili da dobiju vredne poklone u vidu putuvanja u bilo koju zemlju Evropske unije za koju se kandidat odluči.

Za Miloša Panića su glasali iz čitave Srbije na portalu www.onisuheroji.rs i sa 25.699 glasa ulazi u Top 10 heroja za koji su građani Srbije birali tokom mesec dana glasanja.

Miloša Panića su nominovali sa sledećom pričom: Miloš Panić, požarevački entuzijasta, sportista i humani volonter, za vreme vanrednog stanja pravio i poklanjao preko 100 vizir maske svojim građanima Požarevca na najugroženijim mestima rada. Takođe, Miloš je veoma aktivno radio na kreiranju video snimaka, čiji sadržaj je bio motivacija i podsticaj na društvenu odgovornos svih nas da ostanemo kod svojih kuća. Pored svega što je učinio za sugrađane, Miloš iza sebe ima puno ekoloških i volonterskih akcija, aktivno radi sa decom, pomaže starim licima i veliki je borac za očuvanje životne sredine u gradu.

Ambasador i šef Delegacije Evropske unije gospodin Semi Fabrici je izjavio: Heroj ili heroina je osoba koja i pored svih opasnosti, pokazuje hrabrost i snagu, pomaže drugima iako sebe izlaže rizicima. Oni su nam prethodnih meseci olakšavali život i pružali podršku – a zahvaljujući vašem angažovanju dobili smo i listu 15 heroja koje nagrađujemo.

3 KOMENTARA

  1. Svaka cast ali nisam znao da se heroj postaje glasanjem…sta cemo sa svima onima koji su uradili neuporodivo vise a li im na pamet nije palo da svoj humanitarni rad eksponiraju na ovakav nacin?

  2. Milošu predlazem da ukoliko zaista zeli da postane heroj nek se prijavi UNIVEFU, nek se prijavi za pomoc preko granica….ovo je trunkica truda zarad medijskog priznanja.

KOMENTARIŠI