Photo: Urban City // A.K.

U Gradskom zdanju danas je održan svečani prijem i uručenje nagrada najboljim sportistima Grada Požarevca, odnosno onima koji su ostvarili zapažene rezultate kako na nivou grada i države Srbije, tako i van granica naše zemlje.

U prisustvu velikog broja mladih sportista i njihovih trenera, prisutnima su se obratili Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca, i direktor “Reč naroda” Andrijana Maksimović, koji su svako u svom maniru naglasili da je Požarevac oduvek bio plodno tle za talentovane i uspešne sportiste, kao i da kada radiš nešto što voliš. rezultat ne izostaje.

Potom se prisutnima obratio i gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović, koji je pozdravio prisutne sportiste, koji nose epitet najboljih zato što su izgarali na treninzima i takmičenjima, a ne zato što tako kaže Sportski savez, i koji poštuju fer plej igru, po kojoj su u stvari i najpoznatiji.

Photo: Urban City // A.K.

Pavlović je još dodao da je odlučiti ko je najbolji sportista ili tim u Požarevcu izuzetno težak posao, i da im se u ovakvim situacijama mora obećati puna podrška lokalne samouprave za sve naredne uspehe.

Gradonačelnik se osvrnuo i na izgradnju sportske infrastrukture, gde primat drži izgradnja atletske staze, koju će moći da koriste i da na njoj treniraju ne samo atletičari već i svi drugi sportisti.

Pavlović je naglasio da su današnji nagrađeni inspiracija za mlade koji žele da se bave sportom, kao i to da je Grad Požarevac ove godine iz budžeta izdvojio najveća sredstva koja su bila u funkciji sporta.

Zatim se pristupilo samom činu dodele nagrada, a među nagrađenima našli su se i pionirska ekipa Odbojkaškog kluba Mladi Radnik, pionirke i kadetkinje Ženskog odbojkaškog kluba Mladi Radnik, a u pojedinačnoj konkurenciji kod mladih sportista nagrađene su Maša Rajić, Janja Ranđelović i Anja Arsić.

Photo: Urban City // A.K.

Najbolji mladi sportisti su Stefan Đurić, Dimitrije Petković i Andrija Cvetkovski, dok su najbolji seniori pojedinačno Sara Miljković, Suzana Šuster Radojević i Aleksandar Janković.

Za najbolje seniorske ekipe nagrađeni su Stonoteniski klub Požarevac, Odbojkaški klub Mladi Radnik i Šuting akademija Dejan Vukojević.

Nagrade za najbolje trenere poneli su Miroslav Jovanović, Boban Ivić i Miloš Đorđević.

Nagrade za životno delo u oblasti sporta dobili su Stojan Jovanović Slavoljub Radosavljević.

Photo: Urban City // A.K.

Po završenoj dodeli nagrada, prisutnima se obratio i Slaviša Stevanović, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ “Desanka Maksimović”, koji je naglasio da je u današnje vreme izuzetno teško decu naterati da dođu na trening i zavole neki sport, ali kada ga zavole, tada mu se pružaju bezuslovno.

Po dodeli nagrada upriličen je skroman koktel za sve prisutne goste.

KOMENTARIŠI