Nagrađeni najbolji učenici sa teritorije Grada Požarevca

Nagrađeni najbolji učenici sa teritorije Grada Požarevca

Na svečanosti održanoj u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac nagrađeno je 18 učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Požarevca, kao i đaci koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Ukupno je nagrađeno oko 400 učenika i njihovih nastavnika.

Nagrade je uručio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je ovom prilikom istakao da mu je drago što su se okupili u ovako velikom broju koji govori o tome da su postavljeni visoki standardi za buduće generacije:

“Vaše prisustvo svedoči o tome da ste od najranijeg doba promovisali sebe kao nekog ko je predodređen za velika dela i nekog ko ima potencijal da menja svet. Talenat koji ste nasledili od svojih roditelja, vi ste marljivim radom uz pomoć svojih nastavnika i profesora izbrusili i ponudili našem društvu. Učenici generacija su, kao prvi među jednakima, jasno stavili do znanja da se na njih mora računati da budu predvodnici u svojim sredinama. To će ostvariti u oblastima koje ih najviše interesuju, i sada svi znamo da je jedina granica za to samo njihova lična ambicija. Pokazali ste da ste kadri za velika dela koja ćete ostvariti na način na koji ste stigli i do današnjeg priznanja. Na tom putu nema prečica ili protekcija, već samo trud koji se na kraju uvek isplati. Naravno, ne govorim ovde o novcu, već o osećanju da ste ispunili svoj život karijerom koja će dati doprinos boljem društvu. Ono što svima nama ostaje kao nada jeste da će deo tog doprinosa ostati ovde, i ništa nas ne bi više usrećilo da pored Srbije vaš izbor bude i Požarevac.“

Učenici generacije dobili su po 50.000 dinara. Nagrada za prvo mesto na međunarodnom takmičenju je 15.000, za drugo 14.000, a za treće mesto 13.000 dinara, dok je iznos za republička takmičenja 12.000 za prvo, 11.000 za drugo i 10.000 za treće mesto. Što se ekipnih takmičenja tiče iznos se duplira.

KOMENTARIŠI