Hitan apel požarevačkog vodovoda

Hitan apel požarevačkog vodovoda

Foto: Urban City / B.P.

Usled trenutne hidrometeorološke situacije, koju prati sušni period i izuzetno visoke temperature, sva izvorišta na sistemu vodosnabdevanja Grada Požarevca pokazuju znake smanjene izdašnosti.

Iz istih razloga, gotovo u svim mernim zonama vodovodnog sistema prisutni su znaci povećane potrošnje vode.

U ovim okolnostima JKP „Vodovod i kanalizacija„ Požarevac, apeluje na sugrađane da odgovorno i racionalno koriste vodu kako ne bi došlo do ozbiljnih poremećaja u vodosnabdevanju.

Apelujemo na naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za njene osnovne namene – piće, kuvanje i održavanje lične higijene. Zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila crevom, punjenje bazena i drugo nekontrolisano trošenje predstavlja neracionalnu potrošnju. Neracionalna potrošnja može dovesti do ozbiljnih poremećaja koji mogu uticati na redovno snabdevanje vodom naših korisnika u svim delovima grada, navodi se u saopštenju.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzeće sve neophodne aktivnosti i mere u cilju suzbijanja nenamenske potrošnje vode i očuvanja vodovodnog sistema.

Još jednom apel našim sugrađanima da racionalno koriste vodu kako bi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac svim korisnicima omogućilo uredno vodosnabdevanje.

6 KOMENTARA

  1. Možda su novci mogli biti usmereni na popravku vodovoda ali su , izgleda, vašarske pevaljke bitnije.

  2. Možda da se digne još 100 zgrada bez plana. Na mestu porodičnih kuća niču zgrade za 20-30 porodica. Samo da se uzme novac. Vodovod i kanalizacija kao i energetska mreža će se održavati tako što će nadležni apelovati da se uzdržimo od korišćenja. Kapaciteti odsvno prevaziđeni.

  3. Glavni vod kod trafo polja prema Ćirikovcu već dve godine je pocepan i dnevno ističe po 100 tona vode,samo su bacili kamion šodera i sada rastu bambusi a nema vode za piće ne znam da li je u znanju direktor vodovoda i predsednik opštine da se to dešava

  4. Svi prethodni komentari su 100% tačni i 200% alarmantni. Samo još da ih neko nadležan i zaista savestan i odgovoran pročita i preduzme sve što je neophodno, nikakve restrikcije ne bi nam trebale. Navodno nadležni i odgovorni su se još onomad (čitaj: pred izbore) kleli kako je sistem vodosnabdevanja u Požarevcu doveden na takav nivo da u potpunosti zadovoljava sadašnje potrebe grada. Ako se taj stvarno nadležan i odgovoran hitno ne javi sam, moraćemo mi, građani, svojeručno da ga izvlačimo iz mišje rupe u kojoj se sakrio.

KOMENTARIŠI