Nagrađeni prosvetni radnici sa teritorije Grada Požarevca

Nagrađeni prosvetni radnici sa teritorije Grada Požarevca

Ovom prilikom uručene su nagrade nastavnicima i profesorima, kao i zahvalnice organizacijama koje su dale svoj doprinos radu školskih i predškolskih ustanova među kojima je i Grad Požarevac

Svečanom akademijom u požarevačkom Centru za kulturu obeležen je Dan prosvetnih radnika Grada Požarevca.

Foto: Urban City

Ovom prilikom uručene su nagrade nastavnicima i profesorima, kao i zahvalnice organizacijama koje su dale svoj doprinos radu školskih i predškolskih ustanova među kojima je i Grad Požarevac.

Foto: Urban City

Nagradu za životno delo dobio je profesor iz muzičke škole Periša Stanojević.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sledećim rečima:

Želim da znate i da nemate ni najmanju dilemu da ste vi i škole u kojima radite gradu Požarevcu podjednako važni kao Univerzitet Kolumbija Njujorku, kao Harvard Kejmbridžu, kao Sorbona Parizu, ETF ili Pravni fakultet Beogradu. Sve te svetski poznate obrazovne ustanove ne bi bile na tako dobrom glasu i ne bi mogle da se hvale sjajnim umovima iz svojih klupa da u njih ti isti umovi nisu došli iz vaših klupa, drage dame i gospodo.

Bane Spasović, Foto: Urban City

Vi ste ih zarazili virusom znatiželje prema matematici, istoriji, geografiji, umetnosti, stranim jezicima i što je najvažnije, zarazili ste ih – velikim snovima i ciljevima“.

Foto: Urban City

Program za sve prisutne su pripremili Muzička škola „Stevan Mokranjac“, Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“, i Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI