Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star festival!

Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star festival!

Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan potvrdila je dolazak na Sea Star festival i to u okviru velike svetske turneje na kojoj rasprodaju neke od najvećih arena u Americi i Evropi! Nakon nastupa u Berlinu, Londonu, Parizu i drugim evropskim metropolama, Wu-Tang Clan stižu u Umag, a njihov nastup na Addiko Tesla bini Sea Stara biće ekskluzivan za celu centralnu, južnu i istočnu Evropu! U Istri se očekuje desetine hiljada fanova iz celog regiona i brojnih zemalja koje nije obuhvatila njihova ovogodišnja “Gods of Rap” turneja, u okviru koje obeležavaju 25 godina od izlaska možda i najuticajnijeg rap albuma – “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”!

Pregovori oko nastupa u Umagu trajali su čak sedam meseci, a glavni razlog je insistiranje organizatora Sea Stara da cena ulaznica bude maksimalno prilagođena domaćoj i regionalnog publici i ostane višestruko manja u odnosu na ostatak njihove turneje. Cena ulaznice za Sea Star sa 50% popusta trenutno iznosi 3.700 dinara za oba dana festivala, a zbog ogromnog interesovanja iz svih krajeva Evrope, ova cena biće aktuelna najkasnije do 15. aprila. Wu-Tang Clan se pridružuje moćnoj muzičkoj postavi već potvrđenih izvođača za Sea Star koju čine vodeći tehno artisti današnjice Sven Väth i Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, dobitnik Ibica Awards nagrade za najboljeg tehno DJ-a Ilario Alicante, autor najprodavanije techno trake na Beatportu, Enrico Sangiuliano i brojni drugi!

Wu-Tang Clan to headline Sea Star 2019:

Wu-Tang Clan je prodao neverovatnih 40 miliona albuma, dok svetski mediji za njih imaju samo reči hvale, pa ih tako Rolling Stone naziva „najboljom rep grupom ikada“, a NME „jednim od najboljih muzičara decenije“, dok Fact dodaje kako su „redefinisali samu srž hip hop-a“. U toj oceni složne su i hip-hop zvezde Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Rick Ross, A$AP Rocky i brojni drugi, koji o Wu-Tangu govore u superlativima i navode ih kao svoje uzore. Nije tajna ni da je njihov rad imao direktan uticaj i na stariju gardu kao što su Jay Z, Nas, Snopp Dogg i The Notorious B.I.G.

Sanjin Đukić, direktor Sea Star festivala istakao je da je Wu-Tang Clan sastav na čijoj muzici su odrasle generacije i koji je oblikovao hip-hop scenu kakvu je vidimo danas: “Imati veliki Wu-Tang Clan u punoj postavi na turneji kojom se obeležava 25 godina jednog od najvažnijih albuma u istoriji je samo po sebi muzički, kulturni i turistički događaj bez premca! Uložili smo jako puno napora da ovu turneju, rezervisanu isključivo za ogromne arene u Americi i Zapadnoj Evropi, skrenemo preko 2000km i dovedemo u Umag, te očekujemo pravi desant njihovih fanova iz svih krajeva Evrope!”

“Kada smo pravili Sea Star vodili smo se vrednostima sa kojima smo i EXIT izgradili u jedan od vodećih svetskih festivala, stavljajući domaću i regionalnu publiku na prvo mesto i insistirajući da im cene naših ulaznica uvek budu pristupačne”, izjavio je na konferenciji za novinare Sagor Mešković, direktor komunikacija u Exitu i dodao da nije bilo lako osigurati ovakav buking. “Zbog toga su pregovori sa menadžmentom Wu-Tang Clana trajali mesecima, ali smo uspeli da ih dobijemo i osiguramo da regionalna publika ima najniže cene ulaznica, koje se na njihovoj turneji ove godine kreću i preko stotinu evra. Lično sam srećan što ih ponovo dovodimo na ove prostore, jer njihov gotovo mitski koncert na Exitu iz 2007. godine neću zaboraviti dok sam živ”, izjavio je Mešković.

Phat Phillie i Frx, osnivači Blackouta i dva velika hip-hop autoriteta, složni su u oceni da su Wu-Tang Clan već prvim albumom ušli u istoriju: “Sada, na njihovu 25. godišnjicu s velikim pravom ih smatramo nosećim stubom celog hip-hopa, ne samo onog iz Golden ere. Ogromna snaga benda ležala je oduvek i u kolektivu. Wu-Tang su jedinstven skup neverovatno kreativnih muzičara i lirički superiornih MC-jeva, neuporediv s bilo čim na sceni”.

Njujorški rap revolucionari zaslužni su za tektonske promene u svom žanru još od debija iz 1993. a koji i danas pruža osnovu za mlade naraštaje žedne vrhunskog hip-hopa. Formirani 1992. u New Yorku, Wu-Tang Clan se smatra najvećom grupom u istoriji hip hopa. Kompletna postava, koju čine vođa i vizionar RZA, te ostali Wu-Tang ratnici GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa i Cappadonna, legendarna je upravo zbog snage, osobenosti i karaktera svakog pojedinog člana čija je privrženost klanu toliko jaka da se međusobno doživljavaju kao porodica.

Talent im je prepoznat i zabeležen brojnim nagradama, od osvajanja Gremija (Method Man) pa do titule najuticajnijeg sastava u poslednjih 10 godina, koju im je dodelio NME. Njihova svestranost proteže se i na polja van muzike – RZA i Method Man su ostvareni glumci, dok je GZA predavač u školama i na fakultetima.

Na Sea Star dolaze i najveće elektronske zvezde današnjice!

Dosad potvrđena imena čine bogovi elektronike Sven Vath, Nina Kraviz, Ilario Alicante, Enrico Sangiuliano, Petar Dundov, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, kao i vrsna hip hop postava u saradnji s Dritom, regionalnim klupskim trap i hip hop festivalom, koju čine nova neo soul i R&B diva IAMDDB, Vojko V, Krankšvester, FOX, High5, Buntai, Smoke Mardeljano i Hazze.

Ulaznice brzo nestaju – aktuelne cene najkasnije do 15. aprila!

Sea Star festival održaće se 24. i 25. maja u egzotičnoj laguni Stella Maris u Umagu, uz žurku otvaranja 23. te oproštajnu žurku 26. maja. Festivalske ulaznice po promotivnoj ceni od samo 3.700 dinara, što je velikih 50% uštede u odnosu na finalnu cenu, biće u prodaji još samo do 15. aprila, ili ranije, do isteka zaliha, nakon čega će cena kompleta ulaznica biti viša.

Smeštaj za Sea Star već od 7 evra!

Posetioci Sea Stara mogu da rezervišu noćenja u premium kampu, te u  apartmanima, bungalovima, hotelima, mobilnim kućama, kao i u luksuznim vilama na samoj obali mora i to po cenamaveć od 7 evra po noćenju za kamp i 10 evra dnevno za apartmane. Zvanična turistička organizacija EXIT festivala EXIT Trip u ponudi ima i izuzetno pristupačne turističke pakete, koji pored ulaznice u ponudi imaju i prevoz i široku lepezu vrhunskog smeštaja u Umagu, a cene se kreću već od 42 evra po paketu za smeštaj u premium  kampu. Odlična opremljenost, predivno prirodno okruženje i dodatni sadržaji, te blizina mora i samog festivala čine ove smeštajne jedinice idealnim mestima za napuniti energiju potrebnu za super festivalski provod. Više detalja o turističkim paketima i smeštajnim jedinicima dostupno je na zvaničnom sajtu Sea Star festivala.

KOMENTARIŠI