Foto: Urban City / B.P.

Usled konstantnog povećanja saobraćaja u Republici Srbiji, kao i sve većeg učešća elektronske naplate putarine u ukupnom saobraćaju kroz naplatne stanice, JP „Putevi Srbije“ je pokrenulo Projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Republici Srbiji.

Pored čeone naplatne stanice Stara Pazova, koja je u proširenom kapacitetu puštena u saobraćaj 16.05.2023.g., u ovoj godini su proširene i naplatne stanice Požarevac, Smederevo i Aleksinac.

Bočna naplatna stanica Požarevac na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećih 3 ostrva – 4 saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za 3 nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je 6 ostrva – 7 saobraćajnih traka i novi upravni objekat od 100 m² iznad saobraćajnih traka na nadstrešnici.

Foto: Urban City / B.P.

Bočna naplatna stanica Smederevo na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećih 2 ostrva – 3 saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za 2 nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je 4 ostrva – 5 saobraćajnih traka i novi prizemni upravni objekat od 100 m².

Projekat proširenja naplatnih stanica u Republici Srbiji predstavlja još jednu vrednu investiciju JP „Putevi Srbije“ koja će značajno doprineti poboljšanju uslova putovanja, povećati protok i brzinu prolaska vozila, dodatno povećati upotrebu elektronske naplate putarine i doprineti bezbednosti, komforu i brzini putovanja.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “POŽAREVAC PRAVIM PUTEM”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

  1. kao da nisu. kupio sam tag kako nebih cekao prolazak. na Pozarevackoj naplatnoj svaki put cekam ispred rampe zbog pogresne kategorije. sredite to bise….

KOMENTARIŠI