U Srbiji će biti oblačno, vetrovito i sveže, sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz upozorenje da se obilnije padavine od oko 40 milimetara i više za 24 sata ujutru očekuju na zapadu, a tokom dana u centralnim i južnim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Prestanak padavine će biti pre podne na severu Vojvodine, posle podne i u ostalim predelima severne Srbije, kao i na zapadu zemlje, a tokom noći i u ostalim krajevima. Duvaće umeren, na severu i istoku povremeno jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju.

Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 18 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 18 do 25 stepeni.

U Požarevci će biti oblačno, vetrovito i sveže, sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom a uveče se očekuje prestanak padavina. Duvaće umeren severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura biće oko 17 stepeni Celzi, najviša dnevna oko 21 stepen.

U Srbiji će naredne sedmice biti postepeno toplije sa dužim sunčanim intervalima, a u petak, za vikend i u ponedeljak uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde se očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U Požarevcu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za utorak, 23. jun 2020:

Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike. Izvestan oprez se ipak savetuje reumatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Razdražlјivost i pospanost su moguće meteoropatske reakcije.

KOMENTARIŠI