Ronioci obustavili pretragu, telo brodara nije u brodu

Ronioci obustavili pretragu, telo brodara nije u brodu

Ronioci Žandarmerije obustavili su potragu za drugim članom posade teretnog broda "Beograd 10", koji je potonuo je na desnoj obali Dunava kod Smederevske Tvrđave

Ronioci Žandarmerije obustavili su potragu za drugim članom posade teretnog broda “Beograd 10”, koji je potonuo je na desnoj obali Dunava kod Smederevske Tvrđave.

 Ronioci su utvrdili da se telo zapovednika Milana Brzakovića ne nalazi u potonulom i prevrnutom brodu, saznaju „Novosti“ u policiji.

Podsetimo, u udesu broda nestala su dva člana posade, Milan Brzaković 35 iz Vladimirovaca i Nikola Kosovac 49 iz Alibunara Telo Nikole Kosovca pronađeno je u nedelju oko 400 metara nizvodno od mesta plovidbenog udesa. Tužilac je naložio obdukciju koja je obavljena istog dana.

Kako se očekuje, uslediće akcija podizanja potonulog broda i uklanjanja sa mesta udesa, nakon čega će početi i istraga o uzrocima potonuća.

Istragu vode Inspekcija za bezbednost plovidbe, MUP, Vodoprivredna inspekcija, Odsek za civilnu zaštitu i upravljanje rizikom i Tužilaštvo.

Brod “Beograd 10” prevozio je 660 tona tucanika na relaciji Brnjica – Beograd, a potonuo je oko 200 metara od obale kod ušća Jezave u Dunav u noći između 2. i 3. novembra.

KOMENTARIŠI