Nastavlja se uručenje pomoći roditeljima novorođenih beba na kućnu adresu

Nastavlja se uručenje pomoći roditeljima novorođenih beba na kućnu adresu

Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Roditeljima novorođenih beba u opštini Veliko Gradište, zbog pandemije izazvane virusom korona, pomoć koju pruža opština od prošle godine dostavlja se na kućnu adresu.

U ime predsednika opštine Dragana Milića, zamenik predsednika Slađan Marković, obišao je 23 porodice koje su dobile prinovu u prva tri meseca ove godine, i uz čestitke povodom najlepšeg događaja, uručio im novčanu pomoć i vaučer za parking. U prvom kvartalu opština je postala bogatija za 12 dečaka i 11 devojčica.

Svaka porodica dobila je pomoć u iznosu od 10.000 dinara, a JKP “Dunav Veliko Gradište“ im dodeljuje besplatne vaučere za parking, kako bi im uz finansijsku podršku u vidu roditeljskog dodatka koju pruža Republika Srbija, omogućila bolje uslove za podizanje i odgoj dece.

Pored toga, svaka prvorođena beba u novoj godini dobija opremu za bebe i zlatnik, a posebna podrška opštine namenjena je mladencima i ženama kojima je potrebna vantelesna oplodnja.

Mališani koji kreću u prvi razred dobijaju poklon paket sa priborom za školu, najboljim učenicima završnih razreda i studentima svake godine svečano se uručuju vredne nagrade, a studentima s najboljim prosekom stipendije opštine.

Za decu koja ispunjavaju posebne uslove obezbeđen je besplatan vrtić, osnovcima besplatne knjige i užina, srednjoškolcima prevoz u školu, a studentima jednom mesečno prevoz do mesta studiranja.

KOMENTARIŠI