Foto: Urban City / I.P.

U ponedeljak, 19. aprila održana je sednica Predsedništva sindikata republičkog odbora komunalnih delatnosti. Grad Požarevac je ove godine domaćin sednice.

Jučerašnjoj sednici prisustvovao je i predsednik Sindikata republičkog odbora komunalnih delatnosti Alaksandar Radojević.

Na sednici je bilo reči o radu komunalnih službi, aktuelnim problemima, kao i daljim planovima i saradnji sa ciljem što boljeg položaja preduzeća, radnika i korisnika komunalnih usluga.

Na sednici se obratio i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović koji je između ostalog rekao da naš grad ozbiljno shvata naša javna preduzeća, a samim tim i radnike u tim preduzećima. Pavlović je naglasio da grad Požarevac ima izuzetnu saradnju sa ovim sindikatom.

SAŠA PAVLOVIĆ, Foto: Urban City / I.P.

„Oni su žila kucavica i ovog i svakog drugog grada i bitni su za samo funkcionisanje i život. Ne umanjujem ni značaj radnika u drugim sektorima, ali zaista cenim radnike komunalnih delatnosti koji se svaki dan bore da građani imaju pijaću vodu, uređena parkirališta i da se odnosi smeće, kao i niz drugih delatnosti bez kojih grad ne bi mogao da funkcioniše. Grad Požarevac ima izuzetnu saradnju sa Republičkim sindikatom komunalaca. Podsetio bih da je grad Požarevac jedan od prvih koji je implementirao finansijsku pomoć radnicima komunalnih delatnosti. Što se tiče kolektivnih ugovora, tu smo na zaista visokom nivou, potpisani su kolektivni ugovori sa svim javnim preduzećima”, rekao je gradonačelnik.

Prisutne je ispred domaćina pozdravio i predsednik sindikata požarevačkih komunalaca Boban Martinović: “Smatramo da moramo biti u dobrim odnosima sa svojim socijalnim partnerima, rešavamo sva pitanja koja su aktuelna jer život ne može da stane.

BOBAN MARTINOVIĆ, Foto: Urban City / I.P.

I ovom prilikom ćemo pokušati da otvorimo sve aktuelne teme na obostranu korist u cilju što boljeg položaja komunalnih preduzeća i radnika, a sve u cilju zadovoljenja potreba krajnjih korisnika, jer smo mi preduzeća koja rade u opštem interesu”.

Aleksandar Radojević, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije, rekao je da zaposleni obavljaju uslugu koja je iskorišćena svakodnevno u obimu koji je na zavidnom nivou: “Stav prema komunalnoj delatnosti koji ima lokalna samouprava nije stav prema zaposlenima i preduzećima, već prema korisnicima komunalne usluge.

ALEKSANDAR RADOJEVIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Došli smo ovde jer je gradonačelnik Pavlović pokazao posvećenost građanima, a time i komunalnoj usluzi. Nama je želja i čast da prvo predsedništvo održimo ovde. Ne sumnjamo i znamo da lokalna samouprava ima jako dobar dijalog sa reprezentativnim sindikatima i da ulaže napore i energiju. Grad Požarevac može da bude primer saradnje. Nadamo se da će Požarevac biti prvi koji će usvojiti, posle Beograda, da se obeležava Dan komunalnih delatnosti sa nadom da ćemo za par godina napraviti međunarodni dan.“

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI