Nastavljena sadnja novog drvoreda u Kostolcu

Nastavljena sadnja novog drvoreda u Kostolcu

U Gradskoj opštini Kostolac nastavlja se sa realizacijom projekta rekonstrukcije i formiranja novog drvoreda.

Radove na sadnji mladih sadnica obišli su čelnici Gradske opštine Kostolac, predsednik Serdžo Krstanoski, predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac, Milena Cerovšek, zamenik predsednika Darko Grubetić, članovi kostolačkog Veća Srđan Radovanović, Miladin Radomirović, Milica Jović, Marijana Božić, Bajram Morina, pomoćnica predsednika Maja Zdravković, kao i vlasnik preduzeća „Biodekor“ iz Beograda, Slavko Božić.

Prva faza projekta realizovana je u proleće ove godine, kada je na deset lokacija posađeno više od 460 sadnica, uključujući i centralni park u Kostolcu. Za početak jesenje sadnje stiglo je oko 200 sadnica, dok se u narednom periodu očekuje još 800. Plan je da se u naredne dve godine posadi više od 1.700 sadnica, u 20 ulica, uključujući i dva kostolačka parka.

Prema rečima predsednika Gradske opštine Kostolac Serdža Krstanoskog cilj ovog projekta je zaštita životne sredine i zdravlja Kostolčana: „Formiranjem drvoreda dobićemo zelenu površinu koja će obuhvatiti oko 60 posto kostolačke teritorije, smanjićemo zagađenost vazduha i ulepšati grad.  U narednih mesec dana biće posađeno više od 1.000 prvoklasnih sadnica iz Belgije“, najavio je, između ostalog, Krstanoski.

1 KOMENTAR

  1. U Karađorđevoj ulici su posadili na 10 dužnih metara 6 velikih kestenova. Ljudi ovo više nije normalno. Ko to gura , ko to sadi. Očigledno se radi o visoko koruptivnom poslu.

KOMENTARIŠI