Nemilosrdno Jadransko more: Šteta na Svetom Stefanu najmanje 100.000 evra

Nemilosrdno Jadransko more: Šteta na Svetom Stefanu najmanje 100.000 evra

Foto: Urban City, B.P. // jul 2014. // arhiva

Jadransko more je pokazalo da može da bude i nemilosrdno, pa tako već danima gledamo potopljenu Veneciju, a sada je stradalo i crnogorsko primorje.

Foto: Urban City // jul 2014. // arhiva

Plaža “Galija” na Svetom Stefanu u Budvi, koja važi za jednu od najekskluzivnijih na crnogorskom primorju, već drugi put u poslednjih pola godine pogođena je velikom vremenskom nepogodom, koja je napravila štetu od najmanje 100.000 evra.

Izvršni direktor “Galije” Nikola Novaković kazao je da su u sličnoj situaciji brojni vlasnici plaža na crnogorskom primorju, prenose Vijesti.

“Najvažnije je da niko nije povređen. Pokušali smo da spasimo deo inventara, ali, nažalost, nismo uspeli. Šteta je ogromna”, kazao je Novaković i dodaje da će trebati mnogo vremena da se šteta sanira.

Foto: Urban City // jul 2014. // arhiva

“Nismo uspeli da osiguramo inventar, zato što osiguravajuće kuće ne osiguravaju objekte u blizini mora, te se nadam da će država pružiti podršku ne samo meni, već svima nama koji smo pogodjeni ovakvim nevremenom”, rekao je on.

Svi se trude da turističko-ugostiteljske objekte što više približe moru, ali kada nivo vode poraste ili kada naiđe oluja, upravo je to ono što prvo strada. Iako se u ovo doba godine očekuju nepoželje situacije koje su prouzrokovane prirodnim nepogodama, veoma je teško da se zaštiti imovina.

Na sreću, u Crnoj Gori nisu pogođena istorijski važna znamenja, kao što je to slučaj sa Venecijom.

KOMENTARIŠI