PRONAĐI ME! Nestala dvogodišnja devojčica u okolini Bora

PRONAĐI ME! Nestala dvogodišnja devojčica u okolini Bora

Foto: pronadjime,mup,gov,rs

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem PRONAĐI ME! Na terenu je policija sa psima, kao i vatrogasci-spasioci, pripadnici GSS i brojni građani. U potrazi za devojčicom koriste se i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Danka je nestala u 13.45 u naselju Banjsko polje (grad Bor). Smeđe je kose, braon očiju, visine je oko 85 centimetara, na sebi je u trenutku nestanka imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu, crne patike i kosu vezanu u rep.

Ukoliko imate informacija, javite policiji na broj telefona 192.

Foto: Pronadjime.mup.gov.rs

Na terenu su policija, vatrogasci, dobrovoljno vatrogasno društvo i pripadnici Gorske službe spasavanja. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice.

Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Kiša koja trenutno pada u tom delu zemlje dodatno otežava potragu.

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica, koji će omogućiti brzu distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

KOMENTARIŠI