PRONAĐI ME! Drugi dan potrage za dvogodišnjom devojčicom iz okoline Bora

PRONAĐI ME! Drugi dan potrage za dvogodišnjom devojčicom iz okoline Bora

Foto: pronadjime,mup,gov,rs

Od juče traje potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora. Na terenu policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani.

U potrazi za devojčicom koristi se i helikopteri i dronovi sa termovizijskim kamerama. Dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, kaže ministar Bratislav Gašić.

Policija i volonteri idu od zgrade do zgrade ne bi li pronašli neki trag, koji će pomoći u potrazi za nestalom Dankom, javlja izveštač RTS-a.

Za nestalim detetom traga se više od 18 sati, a i dalje nema nikakvih informacija.

Potraga se intenzivira, a tokom noći je stiglo još oko 20 vozila sa žandarmerijom.

Gradska uprava je saopštila da je, pored helikoptera, podignuto nekoliko desetina dronova sa termovizijskim kamerama.

Nadležni apeluju na građane da ne kreću samoinicijativno u potragu, kako ne bi ometali iskusne i ljude obučene za potragu.

Pristup Banjskom polju je blokiran, a na prilazu tom mestu postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila.

Takođe se ispituju sve “bezbednosno interesantne osobe”, koje su ranije imale probleme sa zakonom.

Provereni su i napušteni objekti u tom mestu.

Foto: pronadjime.mup.gov.rs / MTT

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama, a teren pretražuju i helikopteri.

“To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kiša koja je padala tokom dana dodatno je otežavala potragu.

Tokom jučerašnjeg dana za njom je tragalo oko 2.000 ljudi.

Na terenu su policajci, žandarmerija, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spasavanja.

Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice kojima je preporučeno da se tokom noći vrate kućama kako ne bi ometali pse tragače i da se ponovo priključe ujutru.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je kasno sinoć stigao u Banjsko polje, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom.

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.

Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

KOMENTARIŠI