Netflix počeo lov na deljenje naloga

Netflix počeo lov na deljenje naloga

Deljenje lozinke za „Netfliks” sa nekim van vašeg domaćinstva može uskoro postati stvar prošlosti.

Gigant za strimovanje je najavio da će početi da testira načine kojima bi naterao korisnike koji dele nalog van kuće da plate za dodatne članove, saopšteno je iz kompanije.

“Netfliks” je saopštio da su uvek olakšavali ljudima koji žive zajedno da dele nalog, sa funkcijama kao što su zasebni profili i višestruki strimovi u različitim planovima.

“Iako su veoma popularni, stvorili su određenu zabunu oko toga kada i kako nalog može da se deli. Nepravilno deljenje naloga van domaćinstva uticalo je na Netfliksovu sposobnost da investira u filmove za naše članove”, saopštila je kompanija.

Uslovi korišćenja usluge nalažu da se nalog “ne može deliti sa pojedincima izvan vašeg domaćinstva”, što je, kako se navodi, pravilo koje pretplatnici često krše.

Nove cene za “dodavanje dodatnog člana” na standardne i premijum planove prvo će se testirati u Čileu, Kostariki i Peruu.

Oni koji nezakonito dele lozinke u te tri zemlje mogu da prenesu informacije o profilu na nove naloge ili na naloge pretplatnika “dodatnih članova”.

“Shvatamo da ljudi imaju mnogo izbora za zabavu, tako da želimo da osiguramo da su sve nove funkcije fleksibilne i korisne za članove, čije pretplate finansiraju sve naše filmove. Radićemo na tome da razumemo upotrebu te dve funkcije za članove u ove tri zemlje pre nego što izvršimo promene bilo gde drugde u svetu”, saopštio je Netfliks.

U Kostariki, naknada za deljenje naloga je tri dolara mesečno uz postojeći nivo pretplate u toj zemlji, koji startuje od devet dolara.

KOMENTARIŠI