Lopovi su posle pljačke uredno vratili poklopac na grob i pobegli.

Zlatni lanac, sat, mobilni telefon i 500 evra u kešu odneli su za sada nepoznati lopovi iz grobnice porodice Marković na seoskom groblju u selu Kasidol nedaleko od Požarevca.

Oni su otvorili sanduk u pokojniku ukrali stvari koje mu je porodica spremila za “onaj svet”!

Krađu je policiji prijavio vlasnik ovog grobnog mesta Jovica Marković, nakon što je otrkiveno  da je opljačkana grobnica i iz nje odnete materijalne stvari u vrednosti od oko 1.000 evra.

– Lopovi su došli pod okriljem noći, pomerili nadgrobnu ploču i dok je jedan verovatno čuvao stražu, drugi je sišao u podzemni deo grobnice. Pomerio je blokove, razbio staklo na poklopcu i počeo da pretura po kovčegu u kome se nalazio leš pokojnog Mališe – kaže za Srpski telegraf jedan meštanin Kasidola.

Razbojnik je sa pokojnika skinuo deblji zlatni lanac, na kojim se nalazilo nekoliko privezaka, prsten i sat.

– Porodica mu je u sanduk stavila i 500 evra i mobilni telefon Samsung S6 koji su lopovi takođe odneli. Potom su vratili poklopac i pobegli – dodaje sagovornik.

Slavica Marković, majka preminulog Mališe čiji je grob poharan, za  Srpski telegraf je rekla kako su lopovi unakazli leš njenog sina.

– Unakazili su mi dete. Odeću su mu pokidali i rastrgli. Sahranili smo ga 10. avgusta 2017. godine, leš je bio vakumiran i posle 10 meseci da dočekamo ovako nešto. To se neko sveti njemu mrtvom. Znam ko je, ali neka sve iz njegovog groba nose svojoj deci, drugo im ništa ne želim – kazala je potresnim glasom Slavica.

Lopovi se terete za tešku krađu za koju je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

I PORED KAMERA KRADU IZ GROBOVA

Seosko groblje u Kasidolu godinama je na meti kradljivaca, koji sa grobnica i kapela skidaju bakarne krovove, metalne kovane ograde i mesingane predmete sa nadgrobnih spomenika. Nekoliko puta ulazili su i u same grobnice i sa pokojnika skidali zlatni nakit i uzimali novac.

Neki su napadali i članove porodice prilikom posete groblju i otimali im tašne, novčanike, telefone. Zbog toga su na groblju postavljene kamere, ali to nije obeshrabrilo pljačkaše.

KOMENTARIŠI