Foto: Urban City

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, i sutra nas očekuju pljuskovi i grmljavina.

Oko 21.30h nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom protutnjalo je kroz Požarevac. Deo grada je na 5 minuta ostao i bez električne energije. Oko 22.15h jak pljusak praćen vetrom i grmljavinom ponovo se sručio nad gradom.

U narednih 24 časa na snazi će biti narandžasti meteoalarm.

Nebo iznad Požarevca oko 19.30h, Foto: Urban City

U Požarevcu će sutra biti pre podne pretežno sunčano, posle podne i uveče promenljivo oblačno sa kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura biiće 13, a najviša 23 stepena Celzijusa.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 20. maj 2019:

Promena vremenskih prilika usloviće nepovolјnu biometeorološku situaciju. Oprez se posebno savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji će biti glavobolјa, reumatski bolovi i nervoza.

NARANDŽASTI METEOALARM

Lokalna pojava grmljavine sa gradom. Rizik od udara groma, opasnost po život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koja koriste električnu energiju, rizik od izazivanja požara, problemi u telekomunikacijama, moguće veće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini i u poljoprivredi, naročito u kombinaciji sa jakim vetrom i intezivnim pljuskovima.

KOMENTARIŠI