Nina Kraviz i Dax J doveli No Sleep festival do usijanja! Večeras...

Nina Kraviz i Dax J doveli No Sleep festival do usijanja! Večeras veliko finale u Hangaru!

No Sleep festival prešao je prve dve trećine svog non-stop programa, a sinoć su se u do kraja ispunjenom Velikom Hangaru u Luci Beograd na jednom mestu okupili Nina Kraviz, Dax J, I Hate Models i Aleksi Perala, što je bio prvi put i u svetskim okvirima da se nađu u zajedničkoj postavi zajedno čineći sedam sati najaktuelnijeg tehno zvuka! Jedna od najvećih DJ zvezda današnjice Nina Kraviz u furioznom dvosatnom setu na centralnoj lokaciji No Sleep festivala, potvrdila je status liderke današnjeg tehno pokreta, čiji zvuk je uvek svež, inovativan i beskompromisan!

No Sleep Festival @ Day 2 – Recap: 

U koraku su je pratili mladi magovi Dax J i I Hate Models, koji su naelektrisanu publiku do maksimuma punili energetskim tehno bombama iz svog arsenala koje specijalno čuvaju za najveće svetske festivale! Noć su pokrenuli Neutron, šef beogradske etikete Waxx Trax i live techno duo Monosaccharide, posle kojih uživo nastupio jedan od najneobičnijih elektronskih kompozitora današnjice Aleksi Perälä. Večeras u Beograd stiže noćni simbol Pariza, kultni klub Rex, koji će upravo na No Sleep Festivalu večeras proslaviti 30 godina neumornog rada! Na ovoj velikoj proslavi i festivalskom finalu u Velikom Hangaru nastupaće Cassius, Lee Burridge, Molly, Pascal Walter, Marko Nastić i Petar Cvetković. U Drugstoru savršeno plesno veče priprema Olaf Dreijer, dok će nas u poslednje jutro No Sleep festivala uvesti Randomer. Ulaznice će tokom dana biti u prodaji putem Gigstix prodajne mreže, a za sve koji dolaze sa strane, biće ostavljena i određena količina pojedinačnih ulaznica na ulazu svake od brojnih lokacija, uključujući i Hangar u Luci Beograd.

Nina Kraviz Live @ No Sleep Festival 2018

Sinoć se u okviru No Sleep festivala za DJ pultovima u ostalih jedanaest beogradskih klubova smenilo preko 35 domaćih i stranih izvođača, a na samo par kilometara od centralne lokacije, popularni pravac hip-hopa trep dominirao je klubom Drugstore. U jednako nezabeleženoj postavi, na jednom mestu okupile su se četiri velike trap ekipeGassivity, FAM, Loudpack Zone i Vatra. Prepun Drugstore došao je do tačke ključanja kada su popularni reperi Mili, Fox Surreal nizali hit za hitom DJ odeljenja čuvene izdavačke kuće Bassivity, pod imenom Gassivity, dok je hip-hop kolektiv Vatra napravio pravo finale dostojno ovakve noći! Uvertiru su napravili DJ Bajko Felix i mladi reper u usponu Elon iz Loudpack Zone, a sledio je popularni DJ trio FAM sa specijalnim gostima, dok su završnicu muzičkog maratona od 14 sati priredili 33.10.3402MKDSL, RAR,Betomeng i udarno ime jutarnje završnice, francuski tehno doajen François X! Osim što je nastupao u završnici drugog dana, upravo je François X pokrenuo noć kada je dvanaest sati ranije u klubu 20/44 izveo specijalni YUGO set sastavljen od starih jugoslovenskih ploča!

Dax J Live @ No Sleep Festival 2018:

Za pultom kluba 20/44 od 17 časova očekuje matine na kojem će nastupiti PTŽC, DOO, Johana i Dušan Lilić, a dok će noćni program zatvoriti Philip Berg. U popularnoj “tehno katedrali” Drugstore, od 22 časa pa do podneva u nedelju, nastupiće redom famozni Olof Dreijer iz kultne grupe The Knife, britanski DJ i producent u nezadrživom usponu ka vrhu Randomer, nova beogradska DJ zvezda Sonja Sajzor, uigrani klupski tandem Vojkan Bećir i Vanja Bursać, domaći live techno duo Stepniak, rezident kluba DrugstoreFilip Xavi, dok će čast zatvaranja noćnog programa No Sleep Festivala pripasti ekipi Bojan Vukmirović i Luka Concrete.

Na dnevnoj No Sleep konferenciji  koja se u saradnji sa SAE Institutom održava u prostoru Marsh Open Space u Cetinjskoj 15 juče su održana tri panela na kojima su govorile zvezde ovogodišnjeg festivala Dax J, Francois X, Marcel Fengler, DJ Tennis, te brojni drugi akteri ovdašnje klupske scene. Na današnjim panelima govore Olof Dreijer, Cassius, Molly i brojni drugi,  a ceo program može se videti na ovom linku.

KOMENTARIŠI