Foto: Urban City // B.P.

Opština Žagubica ima za cilj da sve blagodeti pokaže u najboljem svetlu, pa se tako kroz Manifestaciju “Noć u Gornjaku“, 14. put zaredom, na jedinstven način promoviše Manastir Gornjak, kao i pesme koje je pesnik, prozaista i slikar Đura Jakšić posvetio jednoj od najvećih svetinja Homolja, a po čijoj pesmi „Noć u Gornjaku“, manifestacija i nosi ime.

Pesnici i poetičari iz Požarevca, Race, opštine Žagubica i drugih mesta, kazivanjem stihova ambijent su učinili dodatno jedinstvenim , a manifestacija je okupila i slikare iz Beograda, Požarevca i Galerije ULUH.

KUD „Mladost“ Krepoljin ulepšao je kulturno umetnički program koji je ove godine dodatno obogaćen.

Foto: Urban City

Program je, tradicionalno vodila, i u njemu učestvovala, glumica Vesna Stanković.

Svim prisutnim zaljubljenicima u umetnost uz prigodnu anegdotu iz Đurinog Života i gitaru, obratio se i član udruženja Venca liparskih gradova, i direktor KPC Srpska Crnja, inače rodnog mesta Đure Jakšića, Rodoljub Boškić.

Manifestaciji su prisustvovali mnogobrojni pesnici i slikari, direktori škola, igumanija manastira Gornjak mati Veronika, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Organizator manifestacije je KPC „Jovan Šerbanović“ Žagubica, suorganizator Turistička organizacija opštine Žagubica, generalni pokrovitelj manifestacije je opština Žagubica.

KOMENTARIŠI