Nokia planira da se pompezno vrati na tržište premijum telefona, sa modelom Magic Max, koji krase vrhunske specifikacije i niska cena.

Magic Max je bio dostupan na uvid malobrojnim srećnicima tokom MWC 2023 sajma u Barseloni, a sada su se pojavili renderi (nezvanični) koji pokazuju kako bi telefon mogao da izgleda.

Telefon ima ravne ivice i podseća na Apple modele, imaće novi Nokia Pure korisnički interfejs, zasnovan na Androidu 13.

Kada je u pitanju hardver, pokretaće ga aktuelni Snapdragon 8 Gen 2 čipset, u kombinaciji sa 8GB, 12GB ili 16GB RAM-a i 256GB ili 512GB UFS 4.0 skladišnog prostora.

Displej će imati veličinu od 6,7 inča, biće AMOLED tipa, uz rezoluciju od 2400 x 1080 piksela i podršku za 120Hz stopu osvežavanja ekrana.

Kada su u pitanju kamere, očekuje se 200MP glavni senzor, 16MP ultraširokougaoni senzor, 5MP makro, kao i 64MP selfi kamera u punch-hole otvoru.

Nokia Magic Max bi trebalo da ima i veliku bateriju, kapaciteta 7500mAh, sa podrškom za izuzetno brz sistem punjenja.

Neverovatna cena

Prema navodima izvora, Nokia planira da cena Magic Max telefona iznosi 400 dolara (neki izvori pominju i 370 evra). Ostaje da se vidi da li će to zaista biti tako, s obzirom da je u pitanju višestruko niža cena u odnosu na ostale flegšip telefone na tržištu.

Za sada se radi o nezvaničnim informacijama, a sugeriše se da bi Nokia Magic Max trebalo da bude predstavljen u avgustu.

KOMENTARIŠI