Nova korisna opcija stiže na WhatsApp

Nova korisna opcija stiže na WhatsApp

Foto: Pixabay / Arrivera

WhatsApp konstantno razvija i testira novitete u okviru svoje aplikacije, a nova opcija obradovaće sve vlasnike uređaja koji rade na Androidu.

Prošle godine Meta je konačno omogućila prebacivanje istorije razgovora s WhatsAppa između telefona različitih platformi, odnosno između telefona koji rade na Androidu i iPhonea i obrnuto.

To je samo jedan od brojnih noviteta koje WhatsApp konstantno testira i primjenjuje, a ova platforma za komuniciranje trenutno razvija još jednu opciju koja bi trebalo da olakša prebacivanje sadržaja i istorije razgovora između telefona.

Prema WABetaInfo, verovatno najpouzdanijem izvoru kada su u pitanju noviteti za WhatsApp, kompanija sada radi na jednostavnijem prenošenju istorije razgovora između pametnih telefona koji rade na Androidu. Umesto stvaranja sigurnosne kopije istorije razgovora na Google Driveu, za prebacivanje chatova na novi Android biće dovoljno skeniranje QR koda.

Kada opcija postane dostupna svima, korisnici će moći da joj pristupe pod opcijom Podešavanja/Razgovori i da odaberu opciju “Prenos razgovara na Android”.

Kako bi razgovore jednostavno prebacili na drugi Android uređaj, potrebno je, naravno, prvo na tom telefonu instalirati ovu aplikaciju i skenirati poseban QR kod i prebacivanje će početi. Potrebno je naglasiti da Meta tek razvija ovu opciju i ona još nije dostupna korisnicima, niti je poznato kada će postati dostupna.

Još jedna stvar o kojoj je potrebno da korisnici vode računa jeste da, iako će biti omogućeno prebacivanje sadržaja bez Google Drivea, svakako se preporučuje stvaranje sigurnosne kopije istorije razgovora na Google oblaku kako bi, u slučaju problema s aplikacijom, imali mogućnost pristupa svojim podacima.

Još jedna opcija na kojoj WhatsApp radi, a koja je takođe u razvoju i još nije dostupna ni osobama koje testiraju dolazeće verzije, odnosi se na mogućnost zadržavanja poruka koje se same brišu. Ako ta opcija zaista postane dostupna korisnicima, onda će razgovori sa porukama koje nestaju moći da se snimaju i uskladište na mobilni uređaj.

KOMENTARIŠI