Nova linija za proizvodnju šećerno pčelinjih pogača u Starom Kostolcu

Nova linija za proizvodnju šećerno pčelinjih pogača u Starom Kostolcu

Oprema za proizvodnju šećerno pčelinjih pogača i proizvodnju invertnog sirupa za prehranu pčela kupljena je sufinansiranjem Grada i samog društva, u vrednosti 800 hiljada dinara pola sume je dao Grad a drugu polovinu Udruženje pčelara Grada Požarevca.

Sredstva su dobijena od Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović istakao je dobru saradnju lokalne samouprave i ovog udruženja. U prošloj godini Grad je izdvojio ukupno 6 miliona dinara, 2 miliona dinara za razne projekte i subvenciije Udruženja a 4 miliona za konkurse za pčelarsku opremu za nove i stare pčelare.

pc04-min

Najavio je i otvaranje Turističko poslovnog kompleksa na prostoru Ljubičeva gde će biti Škola pčelarstva kao i soba za inhalaciju za plućne bolesnike i astmatičare. Ovim kompleksom će se upotpuniti turistička ponuda Grada Požarevca a Ljubičevo će pored postojeće ponude dobiti adrenalinski park i trim stazu…

pc01-min

Dejan Milošević predsednik Udruženja pčelara grada Požarevca rekao je da je u planu da se pored ove opreme nabavi i dodatna u cilju proširenja proizvodnje i komercijalnog nastupa na tržištu sa pčelinjim pogačama. Ono što je potrebno  da bi ovaj pogon bio kompletan je linija za izlivanje satnih osnova i u tome bi bili jedini u Srbiji i time bi bio napravljen još veći iskorak u unapređenju pčelarstva. On je još dodao da grad Požarevac izdvaja značajna sredstva za razvoj pčelarstva i da je po tome u samom vrhu u državi. Ulaganjem u pčelarstvo na jedan uloženi dinar vraća se sedam i da se ovim merama smanjuje nezaposlenost, zato što se čitave porodice uključuju u ovaj posao.

pc03-min

KOMENTARIŠI