Od 2003. godine, od kako se meri gledanost u Srbiji, serija “Srećni ljudi” reprizirana je ako sećanje služi dobro 10 puta! RTS je sa ovom serijom sigurno oborio nekakav svetski rekord.

Do 2010. godine, serija je reprizirana ukupno 7 puta. To su konkretni podaci do kojih smo došli na osnovu pisanja medija iz te godine. Reprizirana je još jednom 2012. godine i sedma repriza počinje 2014. godine, koliko smo mi uspeli da istražimo.

Ovo su podaci od 2003. godine. U ovaj broj repriza bi trebalo uvrstiti još premijerno emitovanje od 1993. do 1996. godine kada je serija i snimana.

Na to bi trebalo dodati još broj repriza od 1996. do 2003. godine. Do tog podatka nismo uspeli da dođemo, ali verujemo da je ova serija emitovana više od 10 puta. Sumnjamo da iako uopšte zna tačno koliko je samo ova serija puta prikazivana na javnom servisu.

“Srećni ljudi” vratili su se ove nedelje u udarnom terminu od 20:05. Ta serija je sigurno jedna od najlepših domaćih porodičnih serija iz koje se može izvući pametna pouka, ali što je mnogo, mnogo je.

Nije izlizana traka samo “Srećnih ljudi”. Polako počinju da blede trake i serija “Porodično blago” i “Bolji život” koje su takođe reprizirane nešto malo manje od “Srećnih ljudi”.

Ironično je to što se baš “Srećni ljudi” repriziraju toliko puta u zemlji u kojoj narod ne može biti nesrećniji. Takođe, kada gledamo “Srećna ljude” ili bilo koju drugu domaću seriju prošlog veka, interesantno je to što naša država i dalje funkcioniše na identičan način, susrećemo se sa identičnim problemima i država nam je uvek u nekim stabilizacijama, reorganizacijama i reformama.

KOMENTARIŠI