PODELI
Foto: Pixabay // ilustracija

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće ponovo održana u ponedeljak, najkasnije u utorak, 15. decembra, do kada inače važe postojeće mere. One će najverovatnije biti produžene, a biće uvedene i nove, saznaje “Blic”.

Na prvoj sledećoj sednici biće doneta odluka da se uvede obavezan negativan PCR test za sve koji ulaze u Srbiju pred praznike.

To je inače mera koja je najavljivana da će biti uvedena danas, ali je odlučeno da se sačeka da prođe i ovaj vikend kako bi se video efekat postojećih mera.

PCR negativan test biće uveden za sve koji ulaze u našu zemlju bez obzira na to da li su naši ili strani državljani, i bez obzira na to iz koje zemlje dolaze, saznaje “Blic”.

PCR test ne sme biti stariji od 48 sati, a ko nema test moraće u karantin, trebalo bi da glasi odluka.

Postojeće mere, da se većina lokala zatvara u 17 časova, ostaće da važi do kraja godine.

Da li će se i na koji način mere dodatno pooštravati, znaće na osnovu procene epidemiološke situacije, odnosno nakon analize da li su postojeće mere dale rezultat.

Članovi Kriznog štaba su jutros u 8 održali sednicu, ali na njoj nije doneta nijedna nova mera, iako medicinski deo smatra da PCR pri ulasku u zemlju već sada treba uvesti.

Sednica je trajala sat i po vrmena, a nakon nje, učesnici nisu davali izjave ze medije.

KOMENTARIŠI