Novčane naknade i druge pogodnosti za roditelje novorođenih beba u opštini Veliko...

Novčane naknade i druge pogodnosti za roditelje novorođenih beba u opštini Veliko Gradište

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primiće u ponedeljak, 25. februara, roditelje novorođenih beba koji u opštini ostvaruju pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, i to za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. Pravo na naknadu za protekli period ostvarilo je 19 porodica.

Roditeljima će, ovom prilikom, biti uručena i dečja sedišta za automobil dok će im JKP ”Dunav Veliko Gradište” obezbediti karte za besplatan parking u gradu.

Pravo na opremanje novorođenčeta i dodatno opremanje kao i naknadu za novorođeno dete utvrđeno je Odlukom o finansijskoj podršci porodici i deci na teritoriji opštine Veliko Gradište, a ostvaruje se preko Opštinske uprave opštine Veliko Gradište i Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac.

Ovakvim socijalnim programom opština nastoji da obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa, među kojima i učenika, studenata, novorođene dece, nezaposlenih majki i žena kojima je potrebna vantelesna oplodnja te mladih bračnih parova.

Prijem će se održati u svečanoj sali Skupštine opštine s početkom u 10 sati.

KOMENTARIŠI