Nove mere: Ugostitelji od ponedeljka mogu da rade

Nove mere: Ugostitelji od ponedeljka mogu da rade

Foto: Pixabay // ilustracija

Završena je današnja sednica Kriznog štaba, na kojoj je razgovarano o popuštanju postojećih mera u borbi protiv koronavirusa.

Odlučeno je da se od ponedeljka omogući rad ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera, ukoliko do tada ne bude povećanja broja obolelih od kovida 19.

Rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju, a koja će takođe biti definisana tokom vikenda.

Kako je rekao dr Zoran Gojković, koji se nakon sednice obratio javnosti, isključivo i jedino će biti omogućen rad kafića na otvorenom, i to tek od ponedeljka, ako se ne pogorša epidemiološka situacija.

“Ukoliko broj zaraženih poraste neuobičajeno u odnosu na vikende inače, moguće je da ova odluka bude suspendovana. Pažljivo ćemo pratiti situaciju tokom vikenda. Svakako, ključna stvar je da se građani vakcinišu. Molimo vas da svi to uradite, to je u ovom trenutku jedini način borbe, da ne bismo svi morali da idemo u neku vrstu lokdauna”, rekao je dr Gojković.

Druga mera koja će važiti od ponedeljka jeste da je rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica i teretana produžen do 22 sata.

Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je konstatovano da će se o tome razgovarati tokom vikenda i sledeće nedelje, te da oni zasad ostaju zatvoreni.

KOMENTARIŠI