Novi bager „SchRs 1400“ u probnom radu: Velika očekivanja od „kobre“

Novi bager „SchRs 1400“ u probnom radu: Velika očekivanja od „kobre“

Od 18. juna bager je počeo da otkopava i prve količine jalovine sa vršne etaže kopa.

 Novi bager, kome su rudari dali nadimak „kobra“, posle transporta do radne lokacije, povezivanja na transportni sistem i funkcijskih testiranja, 18. juna otkopao je prve količine zemlje tokom probnog rada. Prema planu aktivnosti, u režimu probnog rada bager će biti 48 dana.

Otkopane prve količine jalovine, Foto: Energija Kostolac

– Sve aktivnosti odvijaju se prema planiranoj dinamici i pod budnim okom predstavnika „Tisen Krupa“ i CMEK-a. Tokom probnog rada ispituju se karakteristike bagera, njegova funkcionalnost i operativnost u realnim uslovima. Polako se uhodavamo i upoznajemo bager, za koji mogu reći da je veoma moćan. Tokom probnog rada biće urađen i test dokazivanja njegovog kapaciteta od 6.600 kubika čvrste mase na čas. Tada će bager neprekidno raditi 72 sata – rekao je Aleksandar Pantić, šef šestog rudarskog sistema.

U razgovoru sa zaposlenima na šestom rudarskom sistemu saznali smo da je bager dobio nadimak „kobra“ zbog izgleda, ali i tehničkih karakteristika. Rudari kažu da se isti ovakav bager u RB „Kolubara“ pokazao izvanredno i očekuju da će drmnjanska „kobra“, ispuniti sva njihova očekivanja po okončanju probnog rada i zvaničnom uključivanju u proizvodni proces.

KOMENTARIŠI