Novi iPhone će se puniti bežičnim putem?

Novi iPhone će se puniti bežičnim putem?

Predstojeći „Eplov“ pametni telefon „ajfon 8“ mogao bi da stigne na tržište sa sistemom bežičnog punjenja, što bi značilo da će se njegova energija napajati bez ikakve upotrebe kabla i utičnice.

„Epl“ se nedavno pridružio poslovnoj grupi “Wireless Power Consortium”, što je dosad najveća indikacija da ta kompanija radi na bežičnoj tehnologiji. Kako prenosi Telegraf, to bi moglo da znači da će najveći svetski tehnološki gigant uvesti bežično punjenje u svoj predstojeći „ajfon 8“ ili „ajfon Iks“.

Pametni sat te kompanije „epl voč“ već podržava magnetni kabl koji se napaja energijom bežičnim putem, dok „ajfon“ nikada dosad nije imao tu mogućnost.

Iako se čini kao korak napred, bežična tehnologija se ranije pokazala problematičnom, jer je baterijama trebalo više vremena za punjenje. Ipak, mnogi se nadaju da će „Epl“ rešiti taj problem i da će baterija „ajfona“ moći da se puni čak iako je aparat udaljen od izvora energije.

Time će tehnologija postaviti nove standarde na tržištu. „Ajfon 8“ bi u tom slučaju morao da ima znatno drugačiji dizajn da bi se sprečilo pregevanje, jer bežično punjenje povećava unutrašnju temperaturu pametnih telefona.

 

KOMENTARIŠI