Novi Pazar: Grad u srcu starog Rasa

Novi Pazar: Grad u srcu starog Rasa

U samom srcu starog Rasa, na nešto manje od 300 kilometara od Beograda, kada se krene prema jugu smešten je Novi Pazar. Kada neko spomene ovaj grad, jedna od prvih asocijacija je da je to „Srpski Teksas“, grad u kome možete pronaći kvalitetne, odlično skrojene, a jeftine farmerke i ostale proizvode od džinsa.

Ovde imate i mogućnost da birate između velikog broja različitih modela šivenih trenerki (to znam iz ličnog iskustva, zbog solidnog pokušaja prodaje ovog artikla od pre nekoliko godina :)).

Pored odličnih, ubedljivih i veštih trgovaca, u Novom Pazaru žive i vrhunski pekari (majstori za čuvene mantije i pite…), ugostitelji (ovde se nalaze brojni objekti u kojima možete uživati u dobrom ukusu raznih đakonija sa roštilja, a posebno u Pazarskom ćevapu-sa kajmakom ili bez), zatim poslastičari (tvorci ukusnih baklava i tolumbi…ma carstva slatkiša u sadržajnim poslastičarama).

U Pazaru žive vredni ljudi, uspešni u brojnim oblastima, ali što je najbitnije ovde žive dobri i gostoprimivi ljudi. To je glavni utisak o administrativnom centru Sandžaka.

Nastavak teksta pročitajte na sajtu pecinaposla.com

KOMENTARIŠI