NOVI RED VOŽNJE NAPRAVIO HAOS U BRANIČEVSKOM I PODUNAVSKOM OKRUGU!

NOVI RED VOŽNJE NAPRAVIO HAOS U BRANIČEVSKOM I PODUNAVSKOM OKRUGU!

Putnici ogorčeni zbog novog reda vožnje između Braničevskog i Podunavskog okruga.

Novi red vožnje za putnički prevoz železnicom do Smedereva, koji je stupio na snagu 11. decembra, izazvao je ogorčenje velikog broja građana primoranih da zbog posla putuju na ovoj relaciji. Jer, kažu, red vožnje koji će važiti narednih 12 meseci nije pravljen po njihovim potrebama – baš kao ni prethodni, ali ranijih godina nisu imali toliko duga, višesatna čekanja.

– U Požarevac svakog radnog dana putujem već četiri godine, a moja verenica dve. Po novom redu vožnje, povratak u Smederevo je u 12.49, a onda tek u 23 sata, što nipošto ne odgovara većini kojoj se radno vreme, ili nastava, završavaju u 14 ili 15 sati – ogorčen je Dejan Miljković.

Problem s prevozom imaju i učenici iz Smedereva koji pohađaju Medicinsku školu u Požarevcu, jer takve škole u njihovom Podunavskom okrugu nema. Posle prve smene ne stižu na voz u 12.49, a posle popodnevne bi trebalo da čekaju do 23 sata.

Teško je i Požarevljanima koji su zaposleni u Smederevu, jer za povratak imaju samo voz u 15.25, i to je poslednji polazak. Ko mora da radi u drugoj smeni, nema prevoz.

Da sve bude još gore, autobusi nisu alternativa. Požarevački “Ariva Litas” nema nijedan polazak za Smederevo i u ovoj kompaniji kažu da na toj relaciji vozi samo jedan privatnik, koji u grad na Dunavu kreće u devet ujutru, a nazad u 12.15 – što nikome ne odgovara.

– Red vožnje određuju nadležni u beogradskom “Srbija vozu”, a mi smo za ukidanje nekih polazaka saznali tek kad i putnici – kaže šef stanice u Požarevcu Slavica Radosavljević.

BEOGRAD

Požarevljani su ranijih godina imali više polazaka za Beograd i nazad, a ove samo po jedan – u 16.38, odnosno 19.56. Cena u jednom smeru iznosi 320, a povratna karta košta 512 dinara, što je više nego dvostruko povoljnije od autobusa. Ali zbog samo jednog termina za odlazak i povratak, mnogima preostaje samo skuplja varijanta.

KOMENTARIŠI