Policija je juče podnela krivične prijave protiv N. K. (18) i I. M. (16), učenika četvrtog i drugog razreda Politehničke škole u Požarevcu, zbog sumnje da su u nedelju uveče demolirali vrtić “Neven”.

Bahati mladići priznali su da su divljali iz čiste obesti i zabave. Slikali su se kako uništavaju obdanište, da bi se posle tim snimcima hvalili drugarima u školi.

Izvor iz istrage kaže da su huligani upali u vrtić oko 21 sat, kroz bočni ulaz, jer ga nisu zaključali radnici koji su radili na betoniranju staze. Zatim su uključili vatrogasne aparate i prah i penu prosuli po hodnicima, nameštaju i dečjim patikama i rančevima. Ukrali su dve nadzorne kamere, isekli kablove na računarima, a onda na podu u prosutom prahu napisali “Grobari”.

Otrkiveni su tako što su snimljeni jednom kamerom, čiji snimak nije bio uništen. Tokom uviđaja jedan policajac je najpre posumnjao da je reč o učeniku Politehničke škole kog je poznavao. Međutim, ispostavilo se da taj dečak nije umešan i da je u to vreme bio kod kuće. On im je rekao da zna ko je to učinio i policiji otkrio ime jednog huligana kojeg je prepoznao na snimku, a ovaj je zatim otkrio ime saučesnika – priča izvor iz istrage za Informer.

Vandali su privedeni, a tokom saslušanja su sve priznali:

Rekli su da su to uradili iz čiste zabave. Bilo im je interesantno da divljanje u vrtiću fotografišu i snime video-klip, koji bi okačili na Fejsbuk da bi ispali face pred vršnjacima.

Tvrdili su da ne pripadaju nijednoj navijačkoj grupi iako navijaju za Partizan. Oba učenika do sada nisu bila poznata policijia, a potiču iz situiranih porodica.

Osim krivične odgovornosti, oni će snositi i materijalnu, jer će morati da nadokande svu štetu koju su naneli u vrtiću.

KOMENTARIŠI