Novi singl „Juraja hipa“ pred beogradski koncert

Novi singl „Juraja hipa“ pred beogradski koncert

Legendarni britanski hard rok bend „Juraja hip“ objavio je "Knocking At My Door" kao novi singl sa aktuelnog albuma "Living The Dream", kog će u okviru evropske turneje promovisati 5. februaru koncertom u Centru „Sava“ u Beogradu.

Nakon spotova sa novog albuma Take Away My Soul i Grazed By Heaven, „Juraja hip” su odlučili da Knocking At My Door dobije nešto drugačiji spot, u kome odgovarajuće slike prate stihove o paranoji i otuđenju, dok se ispod „kotrlja“ prepoznatljiv „vintidž“ zvučni udar benda u kom prednjače gitarista Mik Boks i klavijaturista Fil Lenzon.

„Juraja hip“ ističu da su na „fantastičan način“ u utorak uveče počeli drugi deo evropske turneje “Living The Dream”, koncertom u legendarnoj dvorani “La Cigale” u Parizu, a video-snimak obožavalaca svedoči da skoro pedesetogodišnji bend u odličnoj sviračkoj formi dolazi uskoro u Beograd.

„Uzbuđeni smo što dolazimo da vam priredimo svirku sa puno strasti. Ne brinite, pored novih stvari (sa Living The Dream) sviraćemo stare klasike kao što su Gipsy, Easy Livin’, July Morning, Lady In Black… Biće dosta stvari, sjajna set lista sa presekom naše karijere od prvog do poslednjeg albuma. Vidimo se“, poručuje Boks.

Osnovani 1970. u Londonu, „Juraja hip“ su iste godine postavili jedan od kamena međaša hard roka sa debi albumom Very ‘eavy… Very ‘umble, a uz generacijske ispisnike „Led cepelin“, „Blek sabat“ i „Dip parpl“, doprineli su kasnijem uspostavljanju jedinstvenog britanskog oblika hevi metala.

https://youtu.be/VBt8MRFoCFE

U prvoj fazi rada, koju su pored Boksa obeležili i harizmatični pevač David Bajron (1947-1985) i klavijaturista i autor Ken Hensli, „Hip“ je objavio svoje klasične albume Demons and Wizzards (1972), The Magician’s Birthday (1972), Sweet Freedom (1973)…

Nakon brojnih promena u postavi, u bend od sredine osamdesetih dolaze klavijaturista Fil Lenzon i pevač Berni Šo uz koje se postepeno „Juraja hip“ pretvara u moćnu rokenrol mašinu koja neprekidno krstari svetom, uspevajući da odsvira i do 125 nastupa godišnje, pred oko 500.000 posetilaca.

Ulaznica za beogradski koncert „Juraja hip“ košta 1.600. 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 dinara na blagajni Centra „Sava“, odnosno preko „Tiket servisa“.

KOMENTARIŠI