Novo crnogorsko oklopno vozilo – „mašan“

Novo crnogorsko oklopno vozilo – „mašan“

Bjelopoljska fabrika „Montenegro armor grup“ predstavila je oklopno vozilo „mašan“ kao ekonomično rešenje za pripadnike crnogorske vojske i policije

Foto: MOCG

Bjelopoljska fabrika „Montenegro armor grup“ predstavila je oklopno vozilo „mašan“ kao ekonomično rešenje za pripadnike crnogorske vojske i policije.

„Koncept oklopnog vozila ‘mašan’ prvi put je predstavljen pre godinu dana, nakon čega su pripadnici vojske i policije dali sugestije za njegovo poboljšanje i unapređenje performansi u cilju adekvatnijeg odgovora zadacima i misijama tih resora“, navodi crnogorsko ministarstvo odbrane na svom Fejsbuk nalogu.

Foto: MOCG

U saopštenju se navodi da je „mašan“ projektovan kao ekonomično rešenje.

„Vozilo poseduje kompletno zavareni čelični trup, koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti“, ističu iz crnogorskog ministarstva odbrane.

„Mašan“ je predstavljen u podgoričkoj kasarni „Masline“, a događaju su prisustvovali načelnik Generalštaba Dragutin Dakić i Slobodan Filipović, državni sekretar ministarstva odbrane.

KOMENTARIŠI