Ako ste se nakon sunčanog i toplog vikenda, koji su mnogi iskoristili za odlazak na omiljena izletišta, ponadali da nam je konačno leto na pragu, prevarili ste se.

Ove nedelje opet treba da pripremimo kišobrane, ali i nešto topliju garderobu, pošto će sa kišom uslediti i ponovni pad temperature, koji će potrajati narednih sedam do deset dana.

Naredna dva dana vreme u većem delu zemlje biće manje-više slično. Maksimalna temperatura će se u utorak i sredu kretati od 22 stepena na zapadu do 29 na jugoistoku zemlje. U Požarevcu do 24.

Foto: AccuWeather

Od četvrtka pad temperature

Kraj sparnom vremenu doći će u četvrtak, kada će sa severozapada stići sveža vazdušna masa koja će doneti promenljivo vreme. Temperatura će se tada kretati od 12 do 16 stepeni.

Pad temperature nastaviće se i krajem vikenda. Petak će biti najsvežiji dan, temperature će se kretati od 14 do 22 stepena, a kišovito će biti i u subotu.

Foto: Urban City / 2018.

UPOZORENJE NA LOKALNO JAKE PLјUSKOVE SA VELIKOM KOLIČINOM PADAVINA do 05.06.2019.

Zadržava se nestabilno vreme sa čestom pojavom plјuskova i grmlјavina, danas i sutra uglavnom na severu i istoku zemlјe sa količinom padavina i preko 20 l/m2 za 3 sata, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

 

KOMENTARIŠI