Novogodišnja pričaonica u Biblioteci u Kostolcu

Novogodišnja pričaonica u Biblioteci u Kostolcu

Radionicu su osmislile Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik i Nevena Vuksanović, diplomirani bibliotekar

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović” Požarevac u saradnji sa Vrtićem “Majski cvet” iz Kostolca organizovala je za decu u sredu 26. decembra 2018. godine, u vrtiću „Majski cvet“ u Kostolcu radionicu koja se završava predstavom pod nazivom NOVOGODIŠNjA PRIČAONICA.

Radionicu su osmislile Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik i Nevena Vuksanović, diplomirani bibliotekar.

Foto: Biblioteka Kostolac

Radionica je kulturno-edukativnog karaktera sa ciljem da se kod dece predškolskog uzrasta razvije mašta, ljubav prema knjigama i potreba da koriste fond Biblioteke. Na osnovu priče “Spasavanje Deda Mraza” koju su napisali udruženim snagama Ljubitelji fantastike iz Kostolca i bloger/pisac Nešo Popović iz Beograda, glumac Dejan Ciga Milošević napisao je scenario za kratku pozorišnu predstavu za decu.

Predstava je interaktivnog karaktera, jer su se deca iz Vrtića aktivno uključivala u priču, kroz propitivanje i analizu likova. U realizaciji radionice učestvovali su: Dejan Milošević, glumac iz pozorišta „Kastelum“, Vesna Ljubisavljević, glumica iz pozorišta „Kastelum“, Tadija Vuksanović, učenik 5. razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Kostolca, Željko Miladinović, član Ljubitelja fantastike iz Kostolca, Miljan Đurđević, član Ljubitelja fantastike iz Kostolca, vaspitačice i deca iz Vrtića “Majski cvet” i bibliotekari Renata Minić i Nevena Vuksanović.

KOMENTARIŠI